Zoomificatie heeft voordelen

“I think people will want to travel again. And I think people will want to meet in person, but I think people will be more selective about when they meet up in person,” Thacker said. (Bron: NBC news)

Dit bericht dateert van een jaar geleden en het is alleen maar sterker geworden. Dankzij Covid19 nemen we vaker deel aan bijeenkomsten via een scherm dan in het echt. En dat heeft ook z’n voordelen. Zo kon @VVD haar achterban al heel snel instaat stellen @minpres en @hermans_sophie te bevragen over het nieuwe Coalitieakkoord. Top!

Geplaatst in algemeen, blog, dec, samenleving | Reacties staat uit voor Zoomificatie heeft voordelen

Herakles klus

“Nog niet eerder hadden zo weinig Nederlanders vertrouwen in de corona-aanpak van het (demissionaire) kabinet. Dat blijkt uit gedragsonderzoek dat het RIVM en de GGD GHOR eind november uitvoerden onder ruim 46.000 Nederlanders.” (Bron:Nu.nl)

Tja het kan altijd beter, maar ga deze klus maar eens klaren als je #alleballen in de lucht moet houden… En eerlijk is eerlijk het belangrijkste is toch #vaccineren en je aan de basisregels houden. En daar zijn we zelf bij!

Geplaatst in algemeen, blog, dec, samenleving, winter | Reacties staat uit voor Herakles klus

Verstoppertje spelen

“De boswachters zouden de paden meer dan een jaar compleet moeten afsluiten, dat is de tijd die de natuur nodig heeft om te kunnen herstellen. “Maar dat is hier echt niet te doen”, zegt Veldhuizen. “Eigenlijk is het probleem dat er te veel mensen zijn, dus blijf vooral thuis.”” (Bron: NH Nieuws)

Vroeger, niet eens zo heel lang geleden was een stads- of wandelbos er voor gezinnen om verstoppertje te spelen en voor kinderen om over of in bomen te klauteren en te hollen. Dat lukt niet als je alleen op gebaande paden moet blijven. In #coronatime is het zaak afstand te houden, dus laat ze alsjeblieft het hele bos gebruiken. Thuisblijven is nu wel een heel beroerd advies. Die natuur herstelt zich wel weer!

Wandelbos Groenendaal

Geplaatst in algemeen, blog | Reacties staat uit voor Verstoppertje spelen

Black lives matter Of course!

Het is goed en terecht dat er (nu) zoveel aandacht is voor #racisme, #ookinNL. Het is jammer dat door de vorm van het protest waardoor er – in Amsterdam – geen #anderhalvemeter afstand werd gehouden, de aandacht verschoof. Het #belang ervan is er niet minder om. Ik hoop dat dat beklijft. (Bron: Twitter)

Inmiddels zijn er overal manifestaties geweest, waarbij zowel deelnemers als bestuurders hun best hebben gedaan deze #coronaproof te houden. Het kan dus wel!

Geplaatst in blog, juni, samenleving | Reacties staat uit voor Black lives matter Of course!

Anderhalvemetersamenleving

Het is een prachtig woord voor scrabble of wordfeud… Of het in de praktijk ook echt gaat werken zal moeten blijken. Het beste lukt dat ’s morgens in alle vroegte of virtueel, maar daar kunnen we ons niet toe (blijven) beperken.

Benieuwd wat dit voor gevolgen zal hebben op begroetingsrituelen, maar ook op sport en dans. Wellicht ontstaan er wel heel nieuwe varianten…

Geplaatst in blog, mei, samenleving | Reacties staat uit voor Anderhalvemetersamenleving

Verandering kost tijd

Het klimaat houdt ons bezig. In een paar jaar tijd is het besef dat we daar iets mee moeten zowel in de samenleving als in de politiek redelijk gemeengoed geworden. De pioniers roepen dat al jaren. Zij hebben de functie van aanjagers. Het is opmerkelijk hoeveel onderwerpen, die we nu normaal vinden vroeger heel wat strijd hebben opgeleverd. Algemeen kiesrecht, voor vrouwen met name. Werkende vrouwen.  Koopzondagen. Rookvrije ruimtes. Etc.

Zo zal het ook met het klimaat gaan. Electra ipv gas, minder vlees eten, minder vliegen vast ook. Toch gebeurt dat in de ogen van de pioniers steeds veel te langzaam en te laat. Maar het gebeurt wel. Verandering kost nu eenmaal tijd. Komt goed!

 

Geplaatst in herfst, okt, samenleving | Reacties staat uit voor Verandering kost tijd

Eigen initiatief werkt het best!

“Naast #eenzamejongeren riep ze ook #maatjegezocht in het leven. Zo kunnen eenzame jongeren afspreken met iemand via Twitter. “Tweet #maatjegezocht met woonplaats en je leeftijd”, schrijft Nadï. “En wie weet…”” (Bron: NOS)

Wat een prachtig bewijs dat het nog het beste werkt als je zelf een stap zet! Er zijn volop initiatieven, maar die moeten wel bij je passen. Je hebt er moed voor nodig om een initiatief te nemen, maar die wordt beloond! Klasse @nadivdw! #eenzamejongeren #maatjegezocht

Geplaatst in algemeen | Reacties staat uit voor Eigen initiatief werkt het best!

Niet alles hoeft door de staat te gebeuren!

Maarten van der Weijden heeft onze harten gestolen met de immense prestatie die hij heeft geleverd. En daarmee een flink bedrag opgehaald tbv kankeronderzoek. Bij het volgen van zijn tocht online, las ik soms de reacties eronder. Er zijn mensen, die vinden dat het beter is als al het geld dat nodig is door de staat wordt geleverd (wij dus)……

Natuurlijk moet dat gebeuren voor een substantieel deel en dat gebeurt ook via het NKI, maar het feit dat de mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen of je iets belangrijk vindt zo populair is, bewijst dat dit veel beter werkt. Je laat je betrokkenheid zien bij het onderwerp en je bewondering voor degene, die de prestatie heeft geleverd. Houden zo!

ik geef alles doneer jij?
NKI
KWF

 

Geplaatst in blog, juni, zomer | Reacties staat uit voor Niet alles hoeft door de staat te gebeuren!

Pragmatisch klimaatbeleid

Je zou verwachten dat bij zoiets belangrijks als de opwarming van de aarde met al haar huidige en toekomstige bijverschijnselen er samenleving- en kamerbreed gezocht wordt naar mogelijkheden om daar slim mee om te gaan.

Dat vraagt om pragmatisme zodat we in ieder geval de goede richting op gaan. Om een gesprek tussen klimatologen, economen en politici met als doel een haalbaar en breed gedragen actieplan. Om elkaar serieusnemen. Het zou geen wedstrijd moeten zijn tussen voor- en tegenstanders van vergaand klimaatbeleid.

Geplaatst in algemeen, blog, lente, mei, samenleving | Reacties staat uit voor Pragmatisch klimaatbeleid

Spotlight op gematigdheid

“De vraag is waardoor het komt dat mensen meer polarisatie ervaren. Volgens de kersverse Denker des Vaderlands Daan Roovers spelen media daarbij een belangrijke rol. “Media vinden het leuk om in programma’s mensen met een tegengestelde mening tegenover elkaar te zetten. Nuance is niet sexy, waardoor extreme opvattingen meer aandacht krijgen.”” (Bron: NOS)

De extreme stemmen krijgen aan alle kanten meer aandacht, hoewel ze ver in de minderheid zijn. Daan Roovers, de nieuwe Denker des Vaderlands is iemand, die de redelijke en gematigde stemmen voor het voetlicht wil halen. Interesant dat zij gekozen is. Actueel ook.

Daan Roovers

Geplaatst in apr, blog, lente | Reacties staat uit voor Spotlight op gematigdheid