Niet geld, maar de financiering is het probleem

‘Neem justitie, de jeugdzorg, de GGD, het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg: al deze circuits hebben hun eigen financiering van de overheid.’ Bron: Volkskrant

Als een ouder of leerkracht zich zorgen maakt moet er direct werk van gemaakt kunnen worden. Als er sprake is van overbezorgdheid of juist onderschatting kan een oudercursus soelaas brengen. Als er echt iets aan de hand is, kost het minder tijd, geld en stress als dat direct wordt aangepakt.

In dat kader zou ik ook de particuliere gecertificeerde zorgaanbieders erbij betrekken. De angst en afkeer van de reguliere sector jegens deze groep speelt ook zeker een rol in de vertraging. Pikant detail is dat het vaak om mensen gaat, die afkomstig zijn uit de reguliere sector, maar niet wilden wachten tot de situatie veranderd was.

Ik ken geen ouders, die niet willen dat het snel gebeurt. De sleutel lijkt dus inderdaad bij de verschillende bestuurlijke lagen te liggen. Helaas is dat niet de snelste sector, temeer daar niemand zijn invloed op dit gebied kwijt wil. Geld bij de gemeenten, waar ook de ouders zonodig een beroep op kunnen doen, lijkt nog de meest logische optie. We zullen zien!

Dit bericht is geplaatst in herfst, okt, zorg. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *