Totaal anti-rookbeleid?

Ik heb nooit gerookt. Ik ben wel opgegroeid in een tijd dat dat er bij hoorde en dat het in vergaderzaaltjes blauw stond…

Terecht is er nu veel aandacht voor het feit dat roken en andere verslavende middelen ongezond is en vooral dat kinderen daar van jongs af aan van doordrongen moeten zijn. Informatie werkt! Of afschrikwekkende foto’s op pakjes beter zullen werken dan de mededeling dat je er aan dood gaat, weet ik niet… Ik geloof meer in heldere informatie van jongeren aan jongeren.

Alle cafés rookvrij?
Ik ben er altijd voor geweest dat cafés daar vrij in zijn, tenminste die cafés die geen personeel hebben. Er zijn zoveel cafés waar je uit kunt kiezen, dat het niet moeilijk moet zijn een rookvrij café te vinden. Bij een slechte nering zou een solo-werkende cafébaas er voor kunnen kiezen om zich op niet-rokers of juist rokers te richten.

Wat mij betreft blijft het dus bij de huidige regeling. Niet meer betutteling dan nodig is graag! Maar wel handhaving, want dat is misschien de belangrijkste reden, dat er ook gerookt wordt, waar dat niet mag.

 

 

Dit bericht is geplaatst in blog, feb, samenleving, winter. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.