Hondentrouw

“Een hond in Turkije had wel erg veel over voor haar baasje. Vijf dagen op rij liep ze naar het plaatselijke ziekenhuis. Tot laat in de avond wachtte ze daar voor de deur. Haar baasje lag al die tijd in het ziekenhuis voor een hersenoperatie. Toen hij eindelijk weer naar huis mocht, volgde een bijzonder moment.” (Bron: Jeugdjournaal)

Ontroerend bericht! Dat honden solidair zijn met hun baas liet ook deze hond zien. Bijzonder! Ik zie mijn katten dat niet zo gauw doen 😉

Hond hinkt zoals zijn baas
Trouwe honden

Een echte avondklok

“Van oorsprong luidden ‘de damiaatjes’ om 21.00 uur om buitenlui aan te sporen de stad te verlaten voordat de stadspoorten zouden gaan sluiten om 21.30 uur. Vanaf morgen zullen ze de inwoners van Haarlem om 20.30 uur attenderen dat de avondklok ingaat.” (Bron: NH Nieuws)

Aardig initiatief! Heel belangrijk in een tijd waarin we vooral geconfronteerd worden met sombere berichten. Alle #bordspelen die intussen zijn aangeschaft kunnen dan voor de dag gehaald worden 😉 #damiaatjes #avondklok #Haarlem

Damiaatjes
Grote of Sint Bavokerk
Avondklok

Topadvocaat!

“Toen dacht ik: nou ja, dan doen we de broek, de schoenen en de sokken maar uit en gaan we al wadend door de sloot naar het schaap, dat ongeveer vijf meter van de kant lag. Gelukkig viel haar toga, die wel schoon was gebleven, voor een groot deel over de meeste modder heen, maar ik heb wel een modderspoor in het hele gerechtsgebouw achtergelaten.” (Bron: NH Nieuws)

Wat een prachtig verhaal. Nooit geweten wat er allemaal bij het vak van advocaat komt kijken 😉 Maar @overeijnder is wel een absolute kanjer!

Replieck
Schaap rechtop zetten

Oerspel

Knikkeren is al eeuwen populair. Vanavond begint een nieuw tv-programma helemaal over knikkeren. Het heet Marble Mania. Jeugdjournaal beantwoordt drie vragen over knikkeren in de video. (Bron: Jeugdjournaal)

Leuk om te lezen dat zoiets simpels als knikkeren nog steeds populair is. Eigenlijk jammer dat er dan een mediaspektakel van gemaakt wordt, maar het zegt wel iets van het enthousiasme!

Spelregels
Marbelmee
Museum kinderwereld
Marble Mania

Voorleesdagen als kijk – en luisterspel

“De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Bekende en onbekende Nederlanders lezen de komende dagen voor aan kinderen. Normaal gesproken gebeurt dat in de klas of in een bibliotheek. Dit keer is alles online.” (Bron: Jeugdjournaal)

Leuk bericht en goed dat ook de Nationale Voorleesdagen en Prinses Laurentien zich niet laten ontmoedigen door #corona. Bij elkaar komen is tegenwoordig #InZoomen. @lezenschrijven

Nationale Voorleesdagen
Stichting Lezen en Schrijven

Alsnog gehuldigd

“Van der Hoorn, Dijkshoorn en Seinstra kwamen in 1985, 1986 en 1997 al eerste vrouw over de finish. Ze zijn nooit gehuldigd, want pas na 1997 kwam er een eigen klassement voor vrouwen.”

“Ze krijgen een oorkonde en een vaas in de vorm van de route van de Elfstedentocht. En de namen van alle 12 vrouwen die als eerste over de finish kwamen worden gegraveerd op het monument de Alvestêderider bij de Leeuwarder ijshal.” (Bron: Omropfryslan)

Mooi gebaar en leuk om zo de spotlights te richten op een evenement, dat zeer waarschijnlijk iets uit het verleden wordt. Niet alleen vanwege het veranderde klimaat maar ook om de bijna onmogelijk uit te voeren organisatie met veel toeschouwers.

Elfstedentocht
Alvestêderider

Je humeur managen

“Dit inzicht baseerde hij mede op het gedachtegoed van de stoïcijnse filosofen uit het oude Athene, zoals Epictetus, die stelde dat dat het ‘niet de dingen zelf zijn die mensen van streek maken, maar hun denkbeelden erover’.” (Bron: VN)

Aardig artikel voor #BlueMonday in @vrij_nederland van @daanroovers #denkerdesvaderlands! #Covid_19 is er. Daar kun je weinig aan veranderen behalve je #covidproof gedragen en je laten vaccineren zodra dat kan. Maar je hebt wel invloed op hoe je ermee omgaat. #kijkenwatwelkan #stopdoemdenken @wijndelts

Daan Roovers

Electrisch strooien

“Rijkswaterstaat strooit op alle wegen die in het beheer zijn van Rijkswaterstaat. Dat betekent alle Rijkswegen en een aantal N-wegen. Wilt u weten welke dat zijn? Ga dan naar de pagina Wegenoverzicht.” (Bron: Regionieuws Hoogeveen)

De electrische strooiwagen is goed nieuws van @rijkswaterstaat, één van de vanzelfsprekende diensten in ons land, waar we altijd op kunnen rekenen. Al ligt de sneeuw er nog zo kort! 😉

Wegenoverzicht
Nieuw model strooiwagen
Wanneer gaan strooiwagens op pad

Toekomstmuziek?

“De eerste editie van de Vrienden van Amstel LIVE wordt verreweg het grootste livestreamconcert tot nu toe. Zeker een half miljoen mensen kijken zaterdagavond mee. Zij hebben afgelopen week allemaal een gratis ticket aangevraagd, zo meldt de organisatie.” (Bron: RTL Nieuws)

Bijzonder dat dit kan! Wellicht wordt dit (deels) de toekomst. Dan wel tegen betaling natuurlijk. Niet alleen bij muziekevenementen. Zoiets als kiezen tussen een echt boek en een ebook…

Vrienden van Amstel

Inburgeren gaat zo!

“Steeds meer mensen verhuizen vanuit de Randstad naar een buitengebied. Dat komt omdat de huizenprijzen maar blijven stijgen. Daar vind je meer rust, natuur en ruimte voor je geld. Maar hoe word je als nieuweling opgenomen in de vaak hechte gemeenschappen?” (Bron: RTL Nieuws)

Leuk bericht! De inburgeringstips zijn er eigenlijk al heel lang en ze werken, weet ik ook uit eigen ervaring. Het staat en valt met de moeite die je zelf wil doen om opgenomen te worden in je nieuwe omgeving.

Olde Leu Nieje Leu
Naober