De natuur beheert

“Otters eten in het najaar bijna uitsluitend rivierkreeften, blijkt uit een onderzoek van de Zoogdiervereniging en Natuurmonumenten. Omdat de otter lange tijd uit Nederland verdwenen was, is er weinig recent onderzoek naar de leefgewoonten van het dier. Nu gaat het weer goed met de otter.” (Bron: RTL Nieuws)

Mooi bericht! Het is altijd goed om eerst te kijken of de natuur dit zelf kan oplossen…

Oprukkende rivierkreeft
Zoogdiervereniging
Natuurmonumenten

Mooie nalatenschap

“Mensen zeggen vaak: ‘Voor ik doodga, wil ik parachutespringen'”, vertelt De Hosson. “Maar uiteindelijk willen ze alleen kleine dingen; zijn op de plaats waar ze willen zijn. Kees maakte dat mogelijk.” De arts noemt het “kleine wensen waarin een enorme grootsheid ligt”. (Bron: NOS)

Triest bericht maar wat een vervuld leven heeft @KeesVeldboer gehad. Niet alleen het idee van de @stambulancewens maar ook de uitvoering. Het denken in mogelijkheden en oplossingen. Heel veel respect!

Stichting Ambulancewens

Nog één keer

Juist met kerst

De generatie van 2050

“Het doel van ons bezoek is om ook de jeugd te betrekken bij ons project”, zeggen Tori en Pappers. “Zij zullen namelijk de generatie zijn die Oetingen in 2050 actief zal meemaken. We trokken gedurende twee dagen naar de klassen van de lagere school om hun visie voor het dorp te ontwikkelen.” (Bron: Goednieuws.be)

Het is altijd goed om de jeugd erbij te betrekken. Het is dan weer wel de vraag of zij in 2050 meer herkennen in hun ideeën van 2021 of in die van de volwassenen. En de kinderen van 2050? De ideeën lijken in ieder geval erg op de jeugdideeën van zo’n 20 jaar geleden 😉

VUB-onderzoekers Sara Tori en Jesse Pappers (MOBI) naar basisschool De Oester in Gooik.

Vrije Universiteit Brussel
MOBI
Basisschool De Oester Oetingen Gooik

Goed kunnen stoppen

“Hij liet voorafgaand aan de spelen al weten dat het een wonder zou zijn als hij nog eens de finale zou halen. Dat lukte inderdaad niet. “Als ik wel een goede voorbereiding had gehad, was er wel een goede kans geweest op een finale. Maar wat ik hier heb laten zien is buitengewoon. Het was een heel erg mooie afsluiter.”” (Bron: RTL Nieuws)

Weten wanneer je moet stoppen met een goed gevoel is een kunst. Epke Zonderland verstaat die kunst. Wow! Wat een carrière. Respect @epkez!

Epke Zonderland

Meer noodzakelijk dan kwaad

“We hebben het echt nodig. In tv-reportages was al duidelijk geworden dat het systeem in Nederland had geholpen de bevolking te informeren terwijl in Duitsland zeker 180 mensen omkwamen.” (Bron: NOS)

Fijn dat #NLalert zo goed gewerkt heeft en goed nieuws voor de Duitsers. Het blijft een afweging. Vindbaarheid, bereikbaarheid hebben altijd twee kanten.

NL Alert

Volhouder

“De 75-jarige Jos Geijsel uit Ouderkerk aan de Amstel is vanochtend om 05.30 uur gestart aan de Elfstedentocht op skeelers. “Ik heb de Elfstedentocht drie keer geschaatst, tien keer gefietst en één keer gewandeld en ik wil dit jaar de tocht echt doen tot aan de elfde plaats Dokkum”, vertelt Geijsel.” (Bron: NOS)

Mooi bericht. En pittig hoor! Het wordt in zekere zin een routine. En hij heeft de nodige ervaring. Maar dan nog. Respect Jos Geijsel!

Jos Geijsel

Op de tropen voorbereid

De onderzoekers brengen nu de normale “huis- tuin- en keukenmug” in kaart, zegt progammamanager Maarten Hoek in het NOS Radio 1 Journaal. “Maar als het klimaat dusdanig veranderd is en een exotische mug hier is gevestigd, kunnen we die beter bestrijden.” (Bron: NOS)

Goed nieuws dat hier tijdig mee begonnen is, al was de ‘nijlmug‘ wel een voorbode. Ik betwijfel of de vakkundig platgeslagen muggen veel opleveren. Die vallen lijken me effectiever..

Mosquito Alert
Muggenval
Maarten Hoek Erasmus MC
Maarten Schrama universiteit Leiden

Missie in Limburg

Defensie gaat vanaf vandaag het Waterschap Limburg helpen bij de opruim- en herstelwerkzaamheden na de overstromingen. Er moeten niet alleen 60.000 zandzakken worden opgeruimd, militairen gaan ook helpen bij het controleren van tientallen kilometers beken en kanalen. (Bron: RTL Nieuws)

Wat een mooie missie is dit voor de Landmacht! Hollandser kan het niet. En deze komt na hun geslaagde inspanningen om iedereen veilig te krijgen ten tijde van de overstromingen. We kunnen op de @landmacht rekenen dat is duidelijk!

Landmacht

Coronadaten

“Voor veel mensen zonder partner, is de coronaperiode extra zwaar geweest. Het doel van het evenement ‘Sjansen met Janssen’ is dan ook om volwassenen die dat leuk vinden, in staat te stellen om elkaar op een laagdrempelige en coronaveilige afstand te ontmoeten”, stelt de GGD. “Tegelijkertijd geeft het hen een extra mogelijkheid om een vaccinatie te komen halen.” (Bron: NH Nieuws)

Haha dit is wel heel erg grappig. Leuk om later te kunnen vertellen waar ze elkaar ontmoet hebben. Dat dansen komt dan later weer!

Sjansen met Janssen
Eenmalige actie