Wat een land!

“Nederland is populair vanwege de ligging, zegt Nijland. “Een groot stuk van de Europese markt is bereikbaar binnen 500 kilometer. En door de sterke infrastructuur is de rest van Europa binnen 24 uur te bereiken. Ook de stabiliteit van Nederland, en het feit dat er weinig stakingen zijn maken volgens het NFIA dat bedrijven voor Nederland kiezen.” (Bron: NOS)

Goed om je te realiseren hoe bevoorrecht we hier zijn. Het is niet zo gek dat mensen hier graag werken en wonen. Ook wordt gewaardeerd dat we hier ‘allemaal’ engels spreken, er fietspaden zijn en het weer niet (al te) extreem is.

NFIA

Voor kansen voor anderen

“Floris richtte een aantal jaar geleden de site Kinderarmoede.nl op. Op die site kunnen bedrijven zich aanmelden om ouders die arm zijn te helpen. Het idee is dat de bedrijven stageplekken of werkplekken aanbieden. Zo komen de ouders aan het werk en kunnen ze geld verdienen voor hun gezin. (Bron: Jeugdjournaal)

Wat een mooie actie. Mensen weer perspectief bieden is het beste wat je kunt doen! @NlKinderarmoede @AvhJ_jr

Kinderarmoede.nl
Alliantie Kinderarmoede
Amsterdammertje van het jaar
Floris Brussaard

Ervaringshulp

“Doordat mensen meer inzicht krijgen in hun eigen situatie krijgen ze vaak ook wat meer perspectief. “Dat is een mooie vorm om mensen alvast begeleiding te geven, terwijl ze wachten op hun reguliere behandeling en te voorkomen dat ze terugvallen.” (Bron: NOS)

Wat een prima initiatief en fantastisch dat de aansluiting met de reguliere zorg zo goed gefaciliteerd wordt. Ervaringshulp is meer dan de tijd overbruggen. Het voegt iets toe, wat professionals niet kunnen.

Enik Recoverycollege
Gemeente Utrecht WMO

Sterker door tegenslag

“Het publiek in Dordrecht beloonde Knegt met een luid applaus. Het was zijn eerste individuele wedstrijd sinds hij ruim een jaar geleden ernstige brandwonden opliep. Vrijdag maakte de dertigjarige Fries al zijn rentree in de relay.” (Bron: Nu.nl)

Mooi nieuws! Wat is het toch bijzonder dat een ongeluk of tegenslag iemand juist sterker kan maken. Niet iedereen reageert daar zo goed op. @sjinkieknegt heeft laten zien waartoe hij instaat is! #kanjer

Sjinkie Knegt

Tijdig opruimen

“We zijn steeds meer afhankelijk van satellieten, voor navigatie, voor satelliettelevisie en straks ook voor internet. Als dit project slaagt zou dat betekenen dat we eindelijk de technologie beheersen om de vuilnisbelt die rond de aarde zweeft op te ruimen.” (Bron: NOS)

Goed initiatief! Beginnen als het nog haalbaar is… Een #ruimteparaplu klinkt als een #plasticvanger van @BoyanSlat. Goed dus dat die techniek nu ontwikkeld wordt! @ClearSpaceToday

Clear Space Today

Een stap naar voren

“Ze benadrukken dat brandweervrijwilligers 24 per uur klaar staan voor mensen in nood en waardering verdienen voor trouwe dienst. “Zij doen een stap naar voren als anderen een stap naar achteren zetten”” (Bron: NOS)

Terecht! Laten we onze helden op allerlei gebied waarderen. Het goeie van het intrekken van het lintje is dat het hiermee weer eens onder de aandacht komt! Goed dat dat opgepakt is! @bvantwout #vandergraaf

Vrijwillige Brandweer
Tekort

Creatief zijn met wat je al hebt

“”Het beste wat je als consument kunt doen is je kledingkast opentrekken en kijken naar wat je al hebt. Het meest duurzame is om daar creatief mee te zijn.”, aldus Elrike Drooger van Fair Friday” (Bron: NOS)

Goeie tip en een leuke manier om zelf iets te doen om kleding duurzamer te maken. Tweedehands kleding (ver)kopen is een andere. Voor je nieuwe kleren (of schoenen…) koopt iets anders wegdoen helpt ook.

Fair Friday
Irene Maldini
Cotton Ranking 2020

Blijk van waardering

“Het project van Max begon twee jaar geleden. Toen hij allemaal afval in het water zag liggen tijdens het zwemmen, besloot hij hier iets tegen te doen. Sindsdien dobbert hij bijna elke week met een bootje over het water om de rommel van anderen op te ruimen.” (Bron: Jeugdjournaal)

Leuk dat onze koning zijn waardering voor initiatieven van enthousiaste jonge doorzetters op deze manier laat blijken!

Max van Zon
Koninklijk Huis

Bieb in elke gemeente

“”Openbare bibliotheken zijn belangrijk voor kennisoverdracht en moeten ruimte bieden voor mensen om elkaar te ontmoeten en met elkaar over zaken te debatteren”, zegt voorzitter Marijke van Hees van de Raad voor Cultuur” (Bron NOS)

Terechte aandacht voor de bibliotheken. Omdat er nog steeds laaggeletterdheid bestaat. Maar ook voor mooie initiatieven als taalcaf├ęs. Deels bedacht om te overleven als instelling. Basiszekerheid is nodig, maar teveel zekerheid ontmoedigt innovativiteit @BiebKennemerwrd

Raad voor Cultuur

Eigentijds onderwijs

“Zo veel mogelijk colleges zouden online gratis beschikbaar moeten komen voor iedereen. Zo kunnen mensen makkelijker vantevoren bekijken of een bepaalde studie misschien iets voor hen is. En met ‘digitaal onderwijs’ is een studie ook makkelijker te combineren met bijvoorbeeld een baan of zorgtaken.” (Bron: NOS)

Goed idee @denniswiersma! Met alle digitale mogelijkheden en de beperkte mogelijkheden van het klassikaal onderwijs ligt dit voor de hand. Ook op het primair en secondair onderwijs. #thuiszitters Dan is er ook meer aandacht waar dat nodig is.

Onderwijs van morgen
Dennis Wiersma