Groen stopcontact

““Noord-Nederland heeft niet alleen prachtige kansen om het ‘groene stopcontact’ voor Nederland te worden. We zijn ook uit op een groene banenmotor.” aldus René Paas, commissaris van de Koning in de Provincie Groningen.” (Bron: Duurzaam Bedrijfsleven)

Goed nieuws dat de noordelijke provincies europees geld krijgen ter ontwikkeling en innovatie. Er is door de 3 provincies effectief samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen!

Europees fonds voor regionale ontwikkeling
Europees fonds voor energietransitie

Geld verdienen met inleveren!

“Ook wordt er aandacht voor hergebruik van blikjes gevraagd met posters, advertenties en in nieuwsbrieven. Volgens de Statiegeldalliantie heeft onderzoek uitgewezen dat een hoog percentage van de klanten bereid is om blikjes terug te brengen als er statiegeld op zit.” (Bron: NOS)

Goed initiatief van de @statiegeldallia! Het zal zeker schelen. Blikjes staan ongetwijfeld hoog op de #top10lijst van zwerfvuil. Benieuwd op welke plek de #mondkapjes inmiddels staan…. #statiegeldyeswecan

Statiegeldalliantie
Yes we can

Corona bijvangst

“Hoe sterk dat effect van thuiswerken is, bleek eind augustus toen het aantal auto’s op de wegen weer vrijwel even groot was als normaal. Files bleven echter uit. “Dat kwam doordat mensen vaker gespreid buiten de spits reizen”, vertelt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. En dat komt weer doordat mensen niet meer stipt op tijd op hun werk hoeven te zijn, omdat ze al vanuit huis de werkdag kunnen beginnen.” (Bron: NU.nl)

Mooi ongepland onderzoeksresultaat! Leuk ook om de uitzending van @bnr van vorig jaar terug te luisteren. 😉 Iedereen die (deels) thuis kan werken en daar de juiste voorzieningen voor heeft zal daar zeker mee doorgaan. Toch fijner dan je koffie in de file drinken…

Verkeerspsycholoog
Erik Verhoef
Ruud Hornman

Corona het laatste duwtje

“Ook Bies denkt niet dat ze ooit nog zal terugkeren als professioneel saxofoniste. De onregelmatigheid, de lange dagen en onzekerheid waren me tegen gaan staan. Wel zal ik altijd muziek blijven maken.” (Bron: NOS)

Goed dat zij en anderen uit de culturele sector #corona gebruikt hebben als laatste duwtje. Muziek etc maken kan altijd en misschien wel in combinatie met een nieuwe carrière…

Ilse Bies
Kim de Fuijk
Paul Donkers

Dicht bij het vuur

“Je komt op plekken waar veel mensen niet mogen komen. Op ziekenhuisafdelingen zie ik mensen aan de beademing liggen”, zegt Tigo. “Dan besef je hoe ernstig deze situatie is. Dat maakt dat ik het virus ook serieus neem.” (Bron: NOS)

Mooi bericht! Goed dat deze jongens dat doen. En voor hen is het leerzaam en wellicht ook een eyeopener voor hun vrienden!

Vrijwilliger bij het Rode Kruis
Je bent jong en je helpt wat

Nog geen museum, wel een expositie

“Jagger schijnt het zelf heel komisch te vinden dat ze als band ooit als shockerend werden ervaren, maar nu museumwaardig zijn geworden. De 77-jarige frontman van The Stones is nauw betrokken bij de tentoonstelling die in een iets andere opstelling al in 2016 in Londen opende en daarna ook in Amerika en Australië te zien was.” (Bron: RTL Nieuws)

Leuk bericht vooral voor Stones-liefhebbers. Destijds moest je nog kiezen tussen Beatles en Stones. Van de Beatles bestaat al een museum. Van de Stones nog niet. Zij treden (immers) nog op! En dat is zeker te danken aan de ijzeren conditie en het doorzettingsvermogen van Mick Jagger.
The Rolling Stones Unzipped
Openingsfilm tentoonstelling Unzipped
Vol op het orgel
Beatlesmuseum

Grijs mag weer

“Volgens de journalist is het geen trend, maar een omslag. “Het zal ook blijvend zijn vanwege de duurzaamheid. Je smeert anders toch elke keer chemicaliën in je haar.” Ons beeld over grijs haar is ook veranderd, zegt ze. “We hebben niet meer die angst voor grijs worden.”” (Bron: NOS)

Goed nieuws. Ik heb het probleem persoonlijk nooit begrepen. Ouder worden doe je toch. Ieder op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo 😉

Wies Verbeek op Radio 1

Spektakel wordt publiekstrekker

“In Rotterdam wordt gewerkt aan een mini-versie van de metro die bovenop een walvisstaart terechtkwam. Dat beeldje komt te staan in Miniworld, een soort pretpark met allemaal nagemaakte huizen en gebouwen in het klein.” (Bron: Jeugdjournaal)

Leuk nieuws! Zoiets kan natuurlijk alleen in NL 😉 En omdat het goed afgelopen is. Roem voor Maarten Struijs, de ontwerper van de Walvissen, de metrobestuurder en Miniworld!

Maarten Struijs
Miniworld

De potentie van een uitvinding zien

“Steve Jobs, een van de oprichters van Apple, zag de potentie van de muis en leverde hem bij de eerste Macintosh computer in 1984; een compacte variant met één knop. Vanaf toen was de muis niet meer weg te denken bij de PC.” (Bron: NOS)

50 jaar alweer! Het begint met een uitvinding, maar zonder iemand die er de potentie van ziet en erin investeert, kom je er niet. Hulde aan #DouglasEngelbart èn #SteveJobs dus!

Douglas Engelbart
Steve Jobs