Slimme oplossing!

“Vrijwel alle grote festivals stoppen de komende tijd met wegwerpbekers. In plaats daarvan moeten festivalgangers hun gebruikte beker inleveren om een nieuw drankje te kunnen kopen. De bekers worden aan het eind van het festival naar een recyclingfabriek gebracht of afgewassen en opnieuw gebruikt.” (Bron: NOS)

Goed nieuws! Heel verstandig om uit te gaan van de gemiddelde festivalbezoeker, die zich ongetwijfeld meer bekommert om het bier dan om het milieu 😉 @mojoconcerts @ZiggoDome @AFASLive @013

Mojo
AFAS Live
Ziggo Dome
013 Poppodium

Allemaal blije gezichten!

“Een bijdrage willen leveren aan een mooiere maatschappij. Dat is kort gezegd de reden waarom de kazerne iedere twee jaar haar deuren opent voor mensen met een beperking. “We doen dit ontzettend graag”, aldus bevelvoerder van de kazerne Raymond Wiegman.” (Bron: NH Nieuws)

Leuk nieuws en een mooie traditie van @brandweerasv. Overigens worden er ook elders open dagen en evenementen georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

Brandweerkazerne Amstelveen
Brandweer Evenementen

Juist rokers

“Inmiddels is Judith tien jaar verder, rookt ze niet meer en ziet ze zelf de restanten ook overal liggen. “Het zijn er heel veel. En weet je: ze zijn best lastig om te pakken. Zeker als de peuken tussen de straatstenen in liggen. Of in een put, dan kunnen we er al helemaal niet bij.”” (Bron: NH Nieuws )

Goeie manier om je ergens van bewust te worden. Ook als het niet uit eigen keuze is. En eh roken is niet alleen slecht voor de natuur…

Zwerfafval
Sigarettenpeuken
Schoon Westfriesland
Meehelpen?

Ook Belgen fietsen!

Van de bijna 3.000 medewerkers van DAF Trucks Vlaanderen in Westerlo komen er zo’n 1.000 met de fiets naar het werk. Dit wordt sterk gestimuleerd én gehonoreerd door de ‘baas’. Daarom is DAF Trucks Vlaanderen gekroond tot ‘The Happiest Place to Bike’. (Bron: Goednieuws.be)

Mooi bericht! Leuk dat dit oerhollandse automerk haar werknemers stimuleert tot dit sportieve gedrag. In België dus!

Daf Trucks Vlaanderen

Het kan ook wat opleveren

“Met name die prangende inwonerswensen heeft de gemeenteraad gisteravond in een raadssessie aan een welwillend ogende burgemeester overgebracht. Sommige partijen zagen diens toezeggingen als ‘het begin van de revitalisatie van Velsen-Noord’, anderen noemden het ‘slechts een doekje voor het bloeden.'” (Bron: NH Nieuws)

Als de komst van vluchtelingen betekent dat andere prangende wensen ook worden ingewilligd kan dit een winwinsituatie worden. Goed voor de acceptatie.

Vluchtelingen Velsen Noord

Voor de afwisseling..

“Schiphol laat NH Nieuws weten de piloten te bedanken voor het aanbod, maar dat aan de slag gaan als beveiliger niet zomaar mogelijk is, omdat daar een speciale training voor nodig is. De luchthaven gaat nu kijken waar ze de vliegers wel zouden kunnen inzetten, zoals bij het in- en uitladen van koffers.” (Bron: NH Nieuws)

Mooi aanbod van de piloten @vnvpresident! Beveiligingswerk is natuurlijk van een andere orde dan koffers in- en uitladen, maar ter afwisseling is dat laatste niet onaardig. En #solidair!

VNV

Nog maar een keer

“Derek kwam op het idee doordat een meisje hem vroeg te helpen met wiskunde, maar dat niet lukte. Hij volgde online lessen en leerde sommen oplossen en hoe je een rekenmachine moet gebruiken. Die waren er nog niet bij de vorige keer dat hij examen deed.” (Bron: Jeugdjournaal)

Leuk nieuws! Iets leren houdt je hersenen actief dus dat is slimmer dan voor de tv hangen 😉. Maar dit is toch nog een stap verder! Chapeau!

Granddad Derek

Publieksvriendelijk actievoeren kan ook!

“Huisartsen in Nederland voeren deze week “publieksvriendelijke en ludieke” acties voor het verminderen van de werkdruk. De initiatiefnemers roepen huisartsen, praktijkmedewerkers, huisartsen in opleiding en “iedereen die de huisartsenzorg een warm hart toedraagt” mee te doen aan de actieweek.” (Bron: NOS)

Mooi! Graag ondersteun ik deze terechte actie langs deze weg. #huisartseninactie De huisartsenzorg staat fors onder druk, terwijl we hem juist zouden moeten koesteren!

Huisartsen in actie

It takes a village….

“Buurtgezinnen is er voor grote en kleine hulpvragen. Zo benadrukt Corinne Veldman-Louter, coördinator van Buurtgezinnen in Den Helder en Hollands Kroon, dat de kinderen van Karolina en Daniel het heel goed hebben thuis, maar dat er soms wat hulp nodig is om de druk van de ketel te halen.” (Bron: NH Nieuws)

Mooi initiatief. En eigenlijk heel simpel van opzet! Dat is hard nodig in het woud van hulpverleningsinstanties. @buurtgezinnen

Buurtgezinnen
It takes a village

Doorzetter!

“De 11-jarige Daan Mus zit in een rolstoel, maar heeft vandaag toch 8 kilometer gelopen met behulp van een racerunner. De jongen uit Twello, die een spierziekte heeft, trainde sinds enkele maanden met de racerunner om kracht te houden in zijn spieren. Het is een soort driewieler, waarin hij rechtop kan staan.” (Bron: NH Nieuws)

Wow wat een stoer joch! Gek dat mensen als het moeilijk is vaak meer weten te presteren dan als het vanzelf gaat! Niet iedereen natuurlijk, maar Daan absoluut wel, al jaren! #kanjer! @spierenvspieren

Daan Mus

Spieren voor spieren