Gamechanger KNMI scoort!

“Straks zullen satellieten zoals @Tropomi steeds belangrijker worden bij het realiseren van klimaatbeleid. Vanuit de ruimte kan dan worden gemeten of landen en bedrijven zich aan afspraken houden die bijvoorbeeld op internationale klimaatconferenties worden gemaakt.” (Bron: NOS)

Goed werk van @tropomi @knmi! Als politici en bedrijven de noodzaak gaan zien en ondervinden, komt er draagvlak voor oplossingen. Dat laten ook Rotterdam en het Havenbedrijf zien.

Tropomi
Rotterdam
Energietransitie Haven

Alkmaars Jeugdplan werkt!

“Wij hebben het hier voor elkaar gekregen dat we met het vele geld van de grote clubs kunnen concurreren door de jongens hier een goed plan te presenteren. AZ kan inmiddels op eigen kracht de strijd aan met de nationale top.” (Bron: NOS)

Wat een leuk en goed nieuws! Investeren in talent is altijd beter dan dure krachten in huis halen. Dat geldt niet alleen voor voetbal!

AZ Jeugd

Hulp bij vooruitkomen

“Volgens Riane is het ’t belangrijkste om mensen vroeg te helpen. Liefst niet met spullen, maar door ze te helpen om zichzelf te ontplooien. “Dan ontwikkel je talent en wakker je zelfvertrouwen aan”, zegt ze.” (Bron: RTL Nieuws)

Goed advies! En eigenlijk ook zo oud als de wereld… De krachtenbundeling van ervaringsdeskundigen in Sterk uit Armoede straalt dat ook uit. Ze gaan uit van kracht in plaats van zwakte.

Sterk uit Armoede

Goed voorbeeld

“EasyJet wil – als eerste grote vliegtuigmaatschappij – de uitstoot reduceren door bossen aan te planten en door minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf steekt geld in de ontwikkeling van toestellen die vliegen op duurzame brandstof en elektriciteit, zodat de luchtvaart uiteindelijk CO2-vrij wordt.” (Bron: NOS)

Dat is goed nieuws, dat hopelijk tot navolging inspireert. Het zal zeker klanten trekken en die beloning zal anderen ook zeker aanspreken 😉

EasyJet

Dat vraagt om meer onderzoek

“Dankzij de families die hebben deelgenomen aan deze studie, is een enorme stap voorwaarts gemaakt om de oorsprong en oorzaak van MS te achterhalen en dat brengt ons dichter bij de genezing van MS.” Voor het vervolgonderzoek is 750.000 euro nodig.” (Bron: NOS)

Goed nieuws en wat fijn dat betrokkenen zo een bijdrage hebben geleverd voor anderen! Door te doneren kun je als niet-betrokkene verder onderzoek mede financieren.

Nationaal MS Fonds

Nieuw schooltype

“Leerlingen kunnen vanaf groep 6 naar een tienerschool. Daar blijven ze dan vier jaar en gaan dan pas door naar de middelbare. Ze gaan daar verder in de 3de klas. Deskundigen zeggen dat dit de overgang tussen de basisschool en middelbare school makkelijker maakt. (Bron: Jeugdjournaal)

Interessant! Er is zeker een categorie leerlingen, die baat heeft bij een gelijkmatiger overgang. Misschien anderen ook. Of de vorm van lesgeven daar ook mee te maken heeft zal moeten blijken.

Kinderen een actievere rol geven is altijd goed. Dat laten leerlingkoks van de warme schoolmaaltijd op Montessori BS Casa ook zien. En ze eten groente!

BS Casa Pijnacker
Tienerscholen

Tradities

In Friesland hebben gisteravond naar schatting 20.000 mensen in de hele provincie geluisterd naar elkaars verhalen. Er werden zo’n 350 verhalen verteld in 76 dorpen en steden. De verhalenavond is gebaseerd op de Winterj├╗nenocht, een traditie uit de 19e eeuw. (Bron: NOS)

Wat een aardig idee! Eigenlijker is het leuker om oude tradities in ere te herstellen of nieuwe te starten dan bestaande krampachtig te behouden…

Winterj├╗nenocht

Beste baas

“Ik haal de jeugd van de straat en leer ze het vak van schoenmaker. Daarna gaan ze naar bijvoorbeeld de Voedselbank, waar ze schoenen van klanten repareren. We gaan ook langs verzorgingstehuizen” (Bron: NOS)

Wat een mooi voorbeeld van een mkb-er is Tico Roozendal! En een uitstekende baas voor zijn werknemers of zoals hij het zelf zegt:

“Laat ze iets terugdoen voor de maatschappij. Leer ze iets, laat ze iets nuttigs doen, in plaats van ze een beetje te laten tafeltennissen en een beetje muziek luisteren” (Bron: NOS)

Tico Roozendal

Nieuwe collega

“Meer ouderen zullen in de toekomst om intensievere zorg vragen, terwijl de arbeidsmarkt krimpt. Dus moet er gezocht worden naar alternatieven om de werkdruk binnen de perken te houden.” (Bron: BD) “In een verzorgingshuis in Kaatsheuvel houdt robot SARA de bewoners gezelschap.” (Bron: Jeugdjournaal)

Een goede en logische ontwikkeling in het verlengde van andere automatisering. Natuurlijk samen met andere – menselijke – aandacht. Ik kijk er naar uit!

Verzorgingshuis Park Vossenberg