Blij met droogte

Het lijkt wel een sprookje: de kunst van Francois Monthoux uit Zwitserland. Hij maakte een kasteel in de klei van een drooggevallen rivier. Dat doet hij ieder jaar. Maar omdat het dit jaar minder heeft geregend dan anders, heeft hij veel meer klei om mee te werken. Het resultaat: een sprookjesachtig dorpje op de bodem van de rivier. (Bron: Jeugdjournaal)

Bijzonder nieuws! En ja elk nadeel heeft een voordeel 😉 Het is de kunst om dat te benutten! C’est formidable @MonthouxF!

Francois Monthoux
Het Kasteel

Den Helder nu met stip

“Het toerisme trekt meer en meer aan in Den Helder. Steeds vaker komen mensen uit eigen land voor een dagje uit naar de kop van Noord-Holland. Dat concludeert City Marketing Den Helder uit een voorzichtige rondgang langs musea en andere attracties in de stad.”  (Bron: NH Nieuws)

Leuk nieuws! Zo zie je maar: zelfs van een uithoek kun je wat maken! @denhelderonline #hortusoverzee Bijzonder ook, omdat de meeste mensen Den Helder kennen van de boot naar #Texel 😉

Het Woeste Noordwesten
Hortus Overzee

Beter met de trein

“Dat particulieren nu eigen initiatieven ontplooien, ziet ook de Europese Commissie. Het dagelijks bestuur van de EU erkent dan ook de problemen waar internationale treinreizigers tegenaan lopen. Daarom liggen er plannen om de monopolistische nationale spoorwegmarkten verder open te breken.” (Bron: NOS)

Goed nieuws dat er steeds meer aandacht voor de #trein komt als alternatief voor het vliegtuig. Er is nog een wereld te winnen, maar de seinen staan op groen! @michelbrinkhuis @eu_commission @nsint_info #jeanineduijst

locomocheap.nl
TRAN
NS International

De Franse Pietje Bell

“Het personage Nicolas zag in 1954 het levenslicht, eerst als strip waarvoor Goscinny het scenario schreef. In 1959 besloten de twee van Le Petit Nicolas een verhalenserie te maken. Van de boeken over de ondeugende Franse schooljongen zijn inmiddels meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht in 45 landen. In 2009 verscheen ook een gelijknamige film.” (Bron: NOS)

Mooi eerbetoon aan de tekenaar van Le Petit Nicolas! Prachtig boek! Jean-Jacques Sempé was een mooi duo met Goscinny.

Jean-Jacques Sempé
Goscinny

Bestand tegen hitte

“Om in de toekomst beter bestand te zijn tegen de hitte is er op het terrein van de TU in Delft The Green Village. Daar test men verschillende manieren om je huis koel te houden.” (Bron: NOS)

Ja dit is wel het moment om dat te onderzoeken! Leuk om als land in een #testgebied te zitten #brightside #hittegolf #hitteplein @thegrnvillage

The Green Village

Slim met water

“Het waterbeheer moet veel meer zijn gericht op het vasthouden van water. Dat kan op verschillende manieren: bovengronds, ondergronds, in de natuur en in de stad.” (Bron: NOS)

Goed nieuws! Het fijne van problemen is dat het mensen stimuleert en uitdaagt om oplossingen te bedenken. Dat heeft ons als land tot nu toe geen windeieren gelegd! @Leonlamers @Radboud_Uni @wur

Leon Lamers
Aquatische Ecologie

Cultuurbewustzijn

Toch merkt ze al enige verandering. “Binnen ons team merk je al dat het gesprek op gang komt. Mensen worden zich bewuster van wat de roeicultuur is. Dat dingen die je zegt misschien voor jezelf eerst grappig of normaal lijken, maar dat je daar eigenlijk mensen mee kwetst.” (Bron: NOS)

Goed dat ook in de roeiwereld hier aandacht voor is. Merkwaardig dat sport en incrowd nog steeds samen blijken te gaan. Heeft op zich immers niks met elkaar te maken. Gewoon lekker sporten!

Roeibond KNRB
Roeiverenigingen
Studenten Roeiverenigingen
Roeicultuur
Recreatieve Roeiers

Waarnemen is meer dan zien en horen

“Met het kleine restant aan zicht leer ik beter kijken dan toen mijn ogen nog niet zo kapot waren”, schrijft ze. “Mijn waarneming, die eerst alleen maar minder leek te worden, dijt tot mijn verbazing steeds verder uit. Wat een fantastische paradox dat het Usher-syndroom mij het licht in de ogen ontneemt en zo de rijkdom van waarneming in mij aan het licht brengt.” (Bron: RTL Nieuws)

Bijzonder bericht! Dapper en inspirerend hoe #FemkeKrijger omgaat met haar ziekte. Denken in mogelijkheden en nieuwe ervaringen ontdekken. 🤗 #DeEvenwichtskunstenaar

De Evenwichtskunstenaar
Usher Syndroom

Slim omgaan met water

“Er is hier in de regio absoluut geen sprake van een drinkwaterterkort”, benadrukt adviseur Maartje Faasse. “Dat betekent niet dat we niet met zijn allen zuinig kunnen omgaan met drinkwater. Op het moment dat je je auto wil wassen, kijk dan of je naar een wasstraat kunt gaan waar het water hergebruikt wordt, in plaats van dat je dat voor je eigen deur doet.” (Bron: NH Nieuws)

Goeie tip! Gebruik drinkwater alleen om te drinken en probeer het verder te (laten) hergebruiken, zoals auto’s in de wasstraat. Zwembadwater voor de tuin enz. Bewust watergebruik is niet (meer) overdreven!

Waternet
PWN

Tweezijdig stapelen

“Want door beroepsgerichte vakken en richtingen een steviger plek te geven op havo en vwo, krijgen alle middelbare-schoolleerlingen langer de tijd om zich breed te oriënteren voordat zij definitief kiezen voor een onderwijsrichting.’ Het moet ook de doorstroom soepeler maken, omdat het makkelijker wordt om vanuit klas 3 of 4 van havo of vwo naar het mbo over te stappen. Het ‘stapelen’ werkt dan eindelijk twee kanten op en niet langer alleen maar ‘omhoog’.” (Bron: De Groene)

Bemoedigend stuk van @rasitelibol @degroene over het #MBO Goed dat de positie van MBO-studenten nu eindelijk echt gelijkgetrokken gaat worden. En omgekeerd stapelen richting beroepsopleiding is een absolute aanwinst!

MBO
Ministerie van Onderwijs
Nu ook meedoen met introductieweek