Horeca zit niet bij de pakken neer

“Ondernemer Bert van Zijtveld en vriend Alain Schepers uit Ruurlo zijn vanmorgen vroeg te voet vertrokken maar Den Haag. De twee bedachten een wandelmissie waarbij ze met diverse ondernemers praten onderweg. Ze willen deze ideeën voor de toekomst in hun sector aanbieden aan minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte.” Bron: Omroep Gelderland)

Wat een goed idee @BertvanZijtveld en @AlainSchepers! Ik heb altijd veel bewondering voor mensen, die op een positief creatieve manier regeren op tegenslagen! @HBeweging #HorecaInBeweging

HorecaInBeweging

Richt je op de pluspunten

“Hoewel de omzet natuurlijk tegenvalt, ziet Van Neerbos ook een paar voordelen in de kleine bezetting. “Het is leuk extra aandacht aan bezoekers te geven, aan klantenbinding te doen. En omdat veel grote films zijn uitgesteld, staan kleinere titels nu meer in de spotlights.” (Bron: NOS)

Je moet in deze tijd vooral kijken waar wel mogelijkheden liggen. Goed dat de echte ondernemers dat doen. “Als je alleen naar morgen kijkt word je somber, je moet over de situatie heen kijken” aldus ondernemer Gert Boonen. En ook de Handballers gaan weer online!

Van Neerbos
Gert Boonen
Handbalvereniging Tilburg

Natuurlijke verrassing

De bultrug herstelt zich nadat de walvissoort bijna was uitgestorven. Naar schatting zwemmen er dit jaar meer dan 30.000 langs de Australische oostkust. Ondertussen dragen ze ook een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering: “Walvissen absorberen ongeveer 1 procent van alle CO2 wereldwijd”, aldus Marien ecoloog Rob Harcourt. (Bron: NOS)

Goed nieuws! De natuur stelt ons toch steeds weer voor verrassingen. Bijzonder dat ze zoveel CO2 tot zich nemen! Het tegenovergestelde van een koe 😉

Rob Harcourt

Jong en duurzaam

“Aaliyah is nog maar 13 maar lanceert al een eigen kledingmerk: Divapower. Ze wil kinderen van haar leeftijd inspireren met haar kleding. En ze hoopt dat kinderen meer duurzame kleren gaan kopen.” (Bron: Jeugdjournaal)

Goed idee! Als ze er nu aan gewend zijn, gaat het later vanzelf. De kledingstukken zijn niet goedkoop, maar je kunt ze delen. Ook dat is duurzaam.

Divapower

Kieken ter ontspanning

“Wees niet bang om fouten te maken en blijf herhalen. Dat is de beste manier om te leren wat je wel en niet mooi vindt”. Aldus Kéhmor Statia, die met zijn drone en camera in het weekend voor dag en dauw op pad gaat om Nederland te verkennen en landschappen vast te leggen. (Bron: NH-nieuws)

Leuk bericht en een goeie tip, waar ik nog aan toe zou willen voegen: “doe het voor je plezier!” Met de huidige mogelijkheden kun je makkelijk kiekjes maken, waar soms per ongeluk een goeie foto tussen zit.

Kéhmor Statia

Zichtbaar communiceren

“Op steeds meer plekken dragen mensen een mondkapje. Dit is lastig voor dove en slechthorende kinderen zoals Mae, omdat ze mensen met een kapje op slechter kunnen begrijpen. Mae wil dat mensen een doorzichtig mondkapje gaan dragen.” (Bron: Jeugdjournaal)

Goed idee! Niet iedereen beheerst de gebarentaal. Het is ook voor andere mensen prettig. Nu kun je niet zien of iemand glimlacht bijvoorbeeld….

Mondkapjes.com
HelderMondkapje.nl

Wie is verantwoordelijk?

“Om het voor de consument gemakkelijker te maken, lieten ze voor het eerst een “Superlijst Gezondheid 2020″ opstellen. Er is nog veel te verbeteren, is de conclusie.” (Bron: NOS)

Goed dat er zo’n overzicht gemaakt is. Dat maakt het voor supermarkten duidelijk waar ze aan kunnen werken. Maar netzo als de Horeca de klappen op moet vangen voor onverantwoordelijk consumentengedrag geldt dat in zekere zin ook voor de supermarkten. Van consumenten mag je toch ook wel enig kritisch vermogen verwachten. Als je gemotiveerd bent kun je best gezond inkopen doen.

Superlijst
Nationaal Preventieakkoord
Voedingscentrum

Herfstschool

“Veel kinderen hebben te weinig kunnen leren toen de scholen dicht waren vanwege corona. Om die achterstand een beetje in te halen, kunnen ze naar een soort herfstschool. De regering geeft scholen extra geld om kinderen op deze manier te helpen.” (Bron: Jeugdjournaal)

Goed idee! Het begrip #vrij is sinds #corona behoorlijk veranderd. En of je blij moet zijn met vakantie is ook de vraag. Voor kinderen, die achterstanden hebben opgelopen is de herfstschool, net zoals de zomerschool een uitkomst.

Herfstschool
Regeling rijksoverheid

Toch een beetje Carnaval!

“Het oogt carnavalesk, het is gezelliger dan afzetlint en de bezoekers vinden het geweldig. Om te zorgen dat bezoekers anderhalve meter afstand houden, heeft café ’t Rozenknopje in Eindhoven poppen op een deel van de barkrukken gezet.” (Bron: Omroep Brabant)

Een leuke en kennelijk effectieve manier om mensen voldoende afstand te laten houden. Dat is Brabant wel toevertrouwd! Laten we hopen dat de café’s open kunnen blijven!

Café ’t Rozenknopje

Levende taal

“15 eeuwen Nederlandse taal beschrijft hoe de taal van de Lage Landen is ontstaan uit het Indo-Europees en zich heeft ontwikkeld tot het hedendaagse Nederlands. De auteur, etymoloog Van der Sijs, is hoogleraar historische Nederlandse taalkunde in Nijmegen.” (Bron: NOS)

Leuk bericht! Het Nederlands is een zeer levende taal en volop in beweging. Die ontwikkeling is zeer interessant en niet alleen voor etymologen!

Taalboekenprijs
15 Eeuwen Nederlandse Taal
Nicoline van der Sijs – RU
Op Wikipedia
Via Linkedin