Dankbare passagiers

“Op die manier krijgt ze een goed beeld van het werk in de ouderenzorg. “Het is net als in een vliegtuig maar dan met vaste passagiers. En een trolley”, zegt Musson. Ze brengt koffie en thee rond en helpt de bewoners waar nodig. “Het is heel dankbaar werk. Ik ben blij dat ik hen een beetje vrolijkheid kan brengen.” (Bron: NOS)

Goed dat @KLM en @Actiz de handen ineen hebben geslagen. Zoveel verschil in handelingen lijkt er niet te zijn. De #servicebereidheid hebben ze al maar deze ‘passagiers’ waarderen hun werk over het algemeen veel meer. #ouderenzorg #omscholing #covid_19

KLM
Actiz

Zelfstandigheid met stip

“Het doel is zo veel mogelijk mensen met een visuele beperking zelfstandig te laten pinnen. Ellen Zieleman is sinds een paar jaar blind. “Ik vind het heel belangrijk dat ik, ondanks mijn blindheid, in de maatschappij gewoon mijn ding kan doen”, zegt ze.” (Bron: NOS)

Goed nieuws dat dit pratende pinapparaat samen met de patientenvereniging ontwikkeld is. Evenals een blindengeleidenhond kan de techniek ook helpen zoveel mogelijk zelfstandig te zijn.

Hier staan ze
Stichting Blinden en slechtzienden
Visio

Interessante briefwisseling!

“En als ik erop terugkijk, vind ik deze periode ook wel bijzonder. Op deze manier was mijn eindexamenjaar iets wat ik nooit ga vergeten. Ik probeer het maar zo te bekijken: ooit sta ik in de geschiedenisboeken. U bent uw jeugd kwijtgeraakt aan de oorlog. Ik ben niet mijn jeugd kwijtgeraakt aan corona. Het was hectisch, moeilijk en eenzaam, maar het was ook speciaal.” (Bron: NOS)

Mooie verzameling reacties @carmendorlo! Het geeft goed weer welke impact corona en de maatregelen op jongeren hebben. Natuurlijk kun je de twee periodes niet met elkaar vergelijken. Wel voor jezelf maar niet voor een ander! Respect voor #janhoek èn de jongeren, die reageerden!

Lezersbrief van Jan Hoek

Streetart als herkenningspunt

“We proberen met onze kunst zowel jongeren als ouderen aan te spreken”, zegt Michiel Meulenmans tegen Editie NL. “We merken dat buurtbewoners vaak erg trots op de kunstwerken zijn en dat het herkenningspunten worden in de wijk.” (Bron: RTL Nieuws)

Mooie toepassing van streetart, waardoor graffiti in een ander daglicht komt te staan. Vast een aanmoediging voor jongeren om er ook iets moois van te maken! Een leuke manier om de weg (terug) te vinden 😉

De Strakke Hand
Den Helder

Moedige oppositie

“Ondanks het verbod op campagnebijeenkomsten van de oppositie werd in de Wit-Russische hoofdstad Minsk toch geprotesteerd tegen president Loekasjenko, die herkozen hoopt te worden. De demonstraties waren minder massaal dan de dagen ervoor, maar konden doorgaan via flashmobs en toeteracties. Een oude culthit uit het Sovjettijdperk vervult daarbij een opvallende hoofdrol.” (Bron: NOS)

Goed nieuws dat ze zo moedig en inventief blijven! Maakt weer eens duidelijk hoe blij wij mogen zijn met onze democratie. Natuurlijk nooit perfect, maar relatief een groot goed!

Wit Rusland
Chotsjoe peremen

Medicijn tegen krimp

“In Italië lopen kleine afgelegen dorpjes al decennia leeg. Daarom worden huizen gratis weggegeven. En die zijn nu door corona en de wekenlange lockdown erg populair. Mensen willen meer ruimte en groen. In het dorpje Luserna in de bergen vlak bij het Gardameer loopt het storm bij speciale kijkdagen voor lege huizen.” (Bron: RTL Nieuws)

Dat is nog eens een slim plan! In ruil voor vrijwilligerswerk gratis wonen waar nog ruimte is. Er is wel een leeftijdsgrens! Inspireert wellicht ook onze dorpen?

Luserna
Krimpgebieden

Casual wordt de trend

“Nederlanders werken veel meer thuis en dat merken kledingverkopers. Die zagen de verkoop van nette kleding inzakken, terwijl vesten en sweaters niet aan te slepen waren, meldt belangenorganisatie voor de modebranche INretail vrijdag” (Blog: Nu.nl)

Goed nieuws voor mensen, die liever geen stropdas strikken! Als je thuiswerkt moet je er natuurlijk ook netjes uit zien, als je videocontact hebt. Maar ook om jezelf het verschil tussen werk en vrijetijd te geven. Casual is dan een goede middenweg.

INretail
Casual
Dresscode

Betere start voor Caribische studenten

“In Hulanda? Stòi’nèk!, de eerste studiegids in het Papiaments voor Caribische jongeren, deelt Marhainska Sakoetoe tips en ervaringen van studenten die naar Nederland zijn gekomen.” (Bron: NOS)

Goed initiatief en bepaald geen overbodige luxe als 7 van de 10 Curaçaose studenten het niet redden door heimwee en cultuurverschillen.

Hulanda? Stòi’nèk
bestellen bij Marhainska Sakoetoe

Minder zuivel

“Het Voedingscentrum ziet alleen wel een trend als het gaat om steeds minder dierlijk voedsel. “En dat zie je dus ook terug in de verkoop van zuivel”, zegt woordvoerder Sietse Orie.” (Bron: NOS)

Goed nieuws, dat ook de zuivelconsumptie verandert. Er komen steeds meer alternatieven voor dierlijk eiwit. Maar blijf gerust variëren: 50% van het benodigde eiwit mag dierlijk zijn!

Universiteit Wageningen
Voedingscentrum
Alpro
FrieslandCampina

Wie niet waagt….

“Door een pilot van de KNVB speelt de 19-jarige Ellen Fokkema aankomend seizoen in het eerste mannenelftal van amateurclub VV Foarút in Menaam. Later zal de bond gaan kijken of er een goede basis is om vrouwen en mannen uiteindelijk gemengd te laten voetballen.” (Bron: NOS)

Goed nieuws. Het begint altijd met één pionier. Goed dat ze doorgezet heeft!

VV Foarut
KNVB