Zelfbewust bedekt

“Jaarlijks gaan er honderden miljarden om in de ‘modest fashion-industrie’. Letterlijk betekent het bescheiden mode, maar modest staat voor veel meer. Het draait volgens de ontwerpers om keuzevrijheid, ongeacht je religie, cultuur of nationaliteit. Dus bescheiden en bedekt, maar alleen als jij dat wil.” (Bron: NOS)

Goed dat hier op een positieve en eigentijdse zelfbewuste wijze aandacht voor is. De nadruk op de eigen keuze is essentieel.

Nesci
Modest Fashion in Sted.Museum Schiedam

Deze vrijdag was paars!

“Ieder jaar op de tweede vrijdag van december wordt er binnen het voortgezet onderwijs aandacht gevraagd voor jongeren die ‘anders’ zijn, vertelt Teunissen. Op zijn school zijn voorlichtingsbijeenkomsten en allerlei leuke activiteiten, zoals de wedstrijd voor ‘de leukste paarse outfit’ en cake eten.” (Bron: NOS)

Goed dat het hier juist in het voortgezet onderwijs aandacht aan wordt besteed. En niet al te serieus. Elders in de wereld, maar ook nog steeds in NL zelf is het geen uitgemaakte zaak om te kunnen zijn wie je bent. Zeker in die leeftijdsfase. #paarsevrijdag #lhtbi

Paarse Vrijdag

Sleutelloos

“Futuroloog Richard Lamb denkt dat we dat in de toekomst nog op veel meer plekken gaan zien. “Ik denk dat we absoluut die kant op gaan. Mensen houden enorm van gemak en elke kans om ons leven makkelijker te maken wordt aangegrepen”, legt hij uit aan Editie NL.” (Bron: RTL Nieuws)

Goed nieuws! Denk ik. Je raakt ongemerkt gewend aan deze technologische bewegingen. Het fijnste is dat je je sleutels dan altijd kunt vinden 😉

Test OV-fiets
ABB
Trendwatcher

Van achter naar voor!

“In Afrika hebben naar schatting 600 miljoen Afrikanen nog steeds geen stroom. Met dit soort thuissystemen slaan ze een stap over: ze gaan van géén elektriciteit direct over op duurzame energie, net zoals veel Afrikanen de vaste telefoonlijn oversloegen en direct een mobieltje kochten.” (Bron: NOS)

Goed nieuws en heel slim van M-Kopa Solar zeker daar waar de zon is! De reguliere stroomvoorziening wordt er steeds minder betrouwbaar en is er veel duurder. Logisch dat ze die stap overslaan!

M-Kopa Solar

Artistieke actie

De Britse kunstenaar Banksy heeft in Birmingham twee rendieren gemaakt die aan een bankje vast lijken te zitten. Als er iemand op het bankje ligt, lijkt diegene in de slee van de kerstman te liggen. Met de schildering wil hij aandacht vragen voor mensen die dakloos zijn. (Bron: Jeugdjournaal)

Mooi nieuws! Banksy slaagt er elke keer weer in om een geruchtmakend kunstwerk te maken. En dit is zijn kerstkaart. Om over na te denken!

Banksy
Banksy op Insta

Fiets in beweging

“De laatste jaren vindt er na decennia stilstand ineens volop innovatie plaats in de fietsenbranche. Veel meer fietsen zijn tegenwoordig deels elektrisch aangedreven, en in steden is de deelfiets al een vast onderdeel van het straatbeeld.” (Bron: NOS)

Goed nieuws dat de fietsmogelijkheden steeds meer afgestemd worden op behoefte èn ‘locale gebruiken’. Betalen totdat die netjes staat dan maar 😉? @Donkey_Republic @swapfiets #fiets #deelfiets #fietsgarage

Fiets nodig? Geen probleem!
Swapfiets
Donkey Republic

Koken uit eigen tuin

“De zelfvoorzienende restaurants zijn in heel Nederland te vinden. De variëteit is groot: van sterrenrestaurants tot brasseries en boerderijrestaurants. De verwachting is dat er steeds meer zelfvoorzienende horecagelegenheden bij zullen komen.” (Bron: NOS)

Leuk nieuws en een positieve ontwikkeling! Verser kan niet en de ambiance is vaak ook gemoedelijk.

Op de Brusse
Andere zelfvoorzienende horeca

Huiskamer wint prestigieuze architectuurprijs

“Misschien wel het belangrijkste argument voor het winnen van de prijs is dat de LocHal volgens de jury een gebouw voor iedereen is: ,,Er wordt kennis gemaakt en gehaald. Men kan er leren en doen. Het gebouw is niet voor een bepaalde doelgroep bestemd, maar is voor iedereen toegankelijk.” (Brabants Dagblad)

Een opmerkelijke keuze. De Spoorwerkplaats is tot @lochal013 getransformeerd dankzij een cofinanciering van overheid en bedrijfsleven. @brabantcfonds zoekt naar innovatieve en kansrijke culturele projecten. Mooi dat dat kan! #ondernemend #cultuur @ArchDaily

World Buiding of the Year 2019
Lochal
Brabant C

Topfotograaf

“In Utrecht is Marco best bekend. Voor zijn werk bij een bouwbedrijf moet hij een hijskraan besturen. Vanuit het hokje helemaal bovenaan maakt hij de mooiste foto’s en plaatst deze online.” (Bron: Jeugdjournaal)

Wow wat een plaatjes! @Mdulst is absoluut iemand die kansen benut en ziet hoe mooi de wereld is. Een echte topper!

Marco van Dulst

Kijk, dat is Sinterklaas!

“Volgens Linde is het geheim van een goede surprise dat je een leuk verhaal erachter hebt. “Je moet proberen out-of-the-box te denken en niet het meest voor de hand liggende te doen.”” (Bron: RTL Nieuws)

Je kunt van alles vinden van het Sinterklaasfeest, maar het leukste is toch dat het mensen inspireert tot creativiteit. In surprises, gedichten of het feest zelf. Maak er iets moois van!

Top 10 Surprises
Sinterklaasgedichten