Kinderen voor de klas

“Ze konden kiezen om de kinderen te verdelen over andere klassen of om ze les te geven van de directeur. Maar het leek de school beter als de kinderen elkaar les zouden geven. Ze doen het niet helemaal alleen, ze krijgen hulp van de juf van de andere groep 7 in de school.” (Bron: Jeugdjournaal)

Slim! Kinderen kunnen elkaar zeker helpen en dat werkt ook onder andere omstandigheden heel goed. Dat laat het Montessorisysteem o.a. zien. Wellicht moeten we meer die kant uit?

Globetrotter

Baanbrekend

“Zo bleek dat meer boeken of gratis schoolboeken de leerresultaten niet echt verbeterden. Er waren andere experimenten voor nodig om erachter te komen wat wél werkt. Hieruit werd duidelijk dat het grootste probleem is dat het onderwijs in deze gebieden niet goed aansluit bij de behoeften van leerlingen.” Bron: NOS)

Goed nieuws! Zowel het vernieuwende onderzoek als de keuze van de Nobelprijsorganisatie. Opmerkelijk is hun open houding, waardoor er ruimte is voor nieuwe inzichten!

Nobelprijs Economie
Esther Duflo
Abhijit Banerjee
Michael Kremer

Terug van weggeweest

“Deze week maakten NS en staatssecretaris Van Veldhoven bekend dat de slaaptrein in 2021 terugkeert naar Nederland, nu geëxploiteerd door de Oostenrijkse vervoerder ÖBB. Die sprong in het gat dat de Duitsers lieten vallen en heeft slaaptreinen in meerdere Europese landen in korte tijd winstgevend en populair gemaakt.” (Bron: NOS)

Goed nieuws dat er een reël alternatief is voor vliegen binnen Europa. Voor het klimaat maar ook voor comfort en sfeer @unsereoebb #nightjet

OBB Nightjet
München en Wenen

Goodwill

“Een ruime meerderheid van 80 procent wil best langzamer rijden 9 boeren meer waardering verdienen voor hun rol in de Nederlandse voedselvoorziening.” (Bron: RTL Nieuws)

Dat is mooi! De boeren verdienen deze steun absoluut! Maar natuurlijk moet er ook gekeken worden naar bedrijven waar wel wat op aan te merken valt! En er is een regeling nodig voor boeren die willen stoppen. Benieuwd of de supporters ook minder willen gaan vliegen 😉

Agractie
Populariteit van boeren

Opsteker

Abiy laat in een reactie weten vereerd en dolblij is. “Deze prijs is voor Afrika, voor Ethiopië”, zegt de premier. “Laten we hopen dat andere Afrikaanse leiders hierdoor aan vrede op ons continent zullen blijven werken.” (Bron: NOS)

Mooi signaal! Inspirerend leiderschap kan Afrika goed gebruiken.

Abiy Ahmed
Nobelprize

Lekker bouwen

“Door je volledig op de steentjes te concentreren, zou je energie krijgen. “Bovendien maak je iets. Daarvan is bekend dat het bevredigend werkt”, vertelt Mieras. “Vanuit de evolutie worden mensen er blij van als ze iets hebben verwerkt dat af is.”” (Bron: RTL Nieuws)

Wat een goed nieuws. Nu mogen (groot)ouders (en anderen) officieel ook met lego spelen. Na puzzelen en kleuren wordt ook lego (her)ontdekt. Aardige afwisseling van tv of smartphone 😉

Lego Store
Mark Mieras

Veel potentie

“We hebben veel snelgroeiende bedrijven, die ook nog eens vaak innovatief zijn. Ook positief voor Nederland is de goede infrastructuur.” In ons onderwijs is volgens het WEF veel aandacht voor ondernemerschap, niet alleen op universiteiten maar ook op middelbare scholen.” (Bron: NOS)

Goed nieuws. En zoals gebruikelijk zijn er nog voldoende verbeterpunten. Zoals op het gebied van “investeringen in onderzoek, ict en technische ontwikkelingen”. Maar ook daar wordt aan gewerkt!

WEF
Henk Volberda
Extra investering in AI

En er gaat weer een raam open

“Maar sommige zelfstandige winkeliers zien door die harde sanering juist weer kansen. Een groep van zeven ex-Intertoys-franchisers kondigt vandaag de oprichting aan van een nieuwe speelgoedketen: Jase & Joy.” (Bron: NOS)

Soms moet iets eerst ter ziele gaan voor er ruimte is voor iets nieuws. Aanpassing aan nieuwe ontwikkelingen is hard nodig in winkelland. Geen enkele winkel kan meer zonder internet, extra’s die hen onderscheiden van bol.com en …. de promotie daarvan!

Jase & Joy Purmerend
Jase & Joy Bussum

Laat je zien!

“Samen met vrijwilligers en wijkagenten gaat de ANWB wegen voorzien van gele markering. Op gevaarlijke plekken op de weg en bij stoplichten wordt de tekst ‘Zet je licht aan’ op de weg geschreven. Van Bruggen wil graag dat de tekst meer dan honderdduizend keer wordt geplaatst. De campagne is vooral gericht op gedrag.” (Bron: NOS)

Goed idee! Je hebt er als fietser zelf tenslotte het meeste voordeel van. Uit ergernis over fietsverlichting die steeds kapot ging, heb ik besloten te gaan lopen als het donker is. Of met de bus te gaan. Dat kan ook!

Zet je licht aan

Aanpassen dus

Al dat water is gewoon de zee in gelopen.” Hij wijst op een volgelopen regenput die zijn bedrijf in de buurt van de kassen heeft. “Boeren gaan inzien dat ze dit soort bassins moeten aanleggen.” (Bron: NOS)

Goed dat er beweging in zit. Hoe het klimaat zich ook ontwikkelt, je zult je toch moeten aanpassen. Op het gebied van temperatuur, water en insecten etc…

Bejo