Toegepaste kunst voor katten

“Voor katten die in Egypte op straat leven, kan de winter best gevaarlijk zijn. Het is namelijk koud en ze hebben geen plek om te slapen. Een kunstenaar in het land wilde daar iets tegen doen. Hij maakt kattenhuisjes van oude autobanden.” (Bron: Jeugdjournaal)

Grappig nieuws. Het is altijd spannend om te zien of katten doen wat jij voor ze bedenkt…. Erge kou helpt wellicht. Ze zien er in ieder geval leuk uit. Functionele kunst van İbrahim Abougendy, de #trashdesigner

İbrahim Abougendy
Mobikya

Uuthuuskes

Het nieuwe kabinet wil werk maken van de woningcrisis, met 100.000 nieuwe huizen per jaar. Maar ook 15.000 tijdelijke woningen moeten verlichting gaan bieden. In Aalten staan bijvoorbeeld zogenoemde ‘Uuthuuskes’, woningen die snel gebouwd kunnen worden. (Bron: RTL Nieuws).

Mooi voorbeeld van een tijdelijke? oplossing voor mensen uit de kleine kernen, die graag in de buurt willen blijven wonen. Er komen ongetwijfeld nog meer #koop #huur mogelijkheden om aan de woningbehoefte tegemoet te komen.

Achterhoekse wooncooperatie
Gemeente Aalten
Bouwen en wonen

Alcoholvrij

“Ondernemers spelen in op die toegenomen populariteit. Wim Boekema begon afgelopen juli de eerste alcoholvrije slijterij van Nederland, in Haarlem. “We zien dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in een borrel zonder alcohol.” (Bron: NUnl)

Op zich goed nieuws dat mensen open staan voor niet-alcoholische dranken. Ook na de eerste 40 dagen van het jaar.. Wel duurt het nog even voor de alcoholvrije wijn net zo goed smaakt als de gewone. Schijnt het…

Nix & Nix
Koninklijke Slijtersunie
40 dagen geen druppel
IkPas

Waar kansen liggen worden die benut

“Maar hoogleraar Knoben vindt het wel opvallend dat het aantal ondernemers dat stopt hoog is in de gebieden waar het aantal starters juist laag is. En dat is andersom ook het geval. “Daarmee wordt de economische ongelijkheid binnen Nederland versterkt. Dat is een trend die we al geruime tijd zien.” (Bron: NOS)

Goed dat ondernemers kansen benutten juist nu, maar wellicht liggen die ook daar waar andere activiteiten stoppen. In het buitengebied bijvoorbeeld. @jorisknoben #Respect voor iedereen, die iets onderneemt!

Joris Knoben

In plaats van racen

Twee leden van Studententeam Polar van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn naar Antarctica vertrokken voor tests die nodig zijn voor de ontwikkeling van hun zelfontworpen zonnevoertuig, de ‘Antarctica rover’. Op de Zuidpool verzamelen ze gegevens die nodig zijn voor de constructie van het voertuig. (Bron: Goednieuws.be)

Goed nieuws en weer eens wat anders dan racen, @solarEHV Hoewel dat een ander team is zullen ze vast elkaars bevindingen benutten, denk ik… #teampolar @TUeindhoven

Team Polar Eindhoven
Insta Team Polar
Solar Team Eindhoven

Op z’n startreks

“Na de beëdiging van het kabinet-Rutte IV zijn in Den Haag de eerste overdrachten van bewindslieden begonnen. Op het ministerie van Financiën overhandigde oud-minister Hoekstra een klein koffertje met een sleutel aan zijn opvolger Kaag.” (Bron: NOS)

Prachtig opgelost door @WBHoekstra de overdracht van de #schatskist te laten #beamen. Ook in andere opzichten was de beëdiging van #RutteIV inderdaad een prachtig #tijdsbeeld met #anderhalvemeter #zoom @SigridKaag en #friese eed @aukjedevries

Rutte IV

Bestuurd door vissen

“Tot de verbazing van de wetenschappers duurde het niet heel lang voordat de vissen het voertuig onder controle hadden. “Ze zijn in het begin wat verbaasd, maar realiseren zich al snel dat er een verband is tussen hun beweging en de beweging van het voertuig”, zegt onderzoeker Shachar Givon.” (Bron: NU.nl)

Bijzonder bericht. Behalve bewijzen dat vissen slimmer zijn dan we denken, weet ik niet zo gauw waartoe dit experiment moet leiden. Maar boeiend is het wel!

Onderzoek

Vier jaar trouwe dienst

“Ineens baas van 4700 mensen en een huis vol alarmen: zo is het om minister te zijn.” (Bron: RTL Nieuws)

Mooi verslag van @ivanengelshoven, één van de oud-ministers van Rutte III. Interessant leesvoer voor nieuwe bewindslieden en mensen die denken dat het ministerschap makkelijk verdiend wordt. Respect voor alle (oud) bewindslieden #toitoi #RutteIV

Ministerschap
Kabinet Rutte IV

Winkels worden woningen

Waar in het centrum van Oss wonen boven winkels wordt gestimuleerd, laat de gemeente in de flexibele schil mensen wonen in winkels. “Daar hebben we zelfs een subsidieregeling voor”, aldus wethouder Joop van Orsouw.” (Bron: NOS)

Wel slim dat ze in Oss van het centrum geen woongebied willen maken. De levendigheid van de binnenstad zou daarmee verdwijnen. In de flexibele schil kan dat wel. Zou voor dorpskernen ook fijn zijn als er nog wat publieks achterblijft…

Wonen in het centrum
Wonen in Oss

Mooie praktijkoefening

Een Nederlandstalige versie kon eigenlijk niet uitblijven na het succes van het origineel. Dat schreef Alexander Klöpping woensdag op Twitter, een dag later had Jelle Besseling, student computer science aan de Radboud Universiteit, al een Nederlandstalige versie in elkaar gezet. (Bron: RTL Nieuws)

Mooie samenwerking tussen aangever @alexandernl tipgever @ArnoXO8 en uitvoerder @yele@pingiun_ bij het razendsnel vervaardigen van de nederlandse versie van #wordle: #woordle

Twitteroverleg
Uitgevoerd door Jelle Besseling
Wordle
Woordle