Beschermen werkt averechts

“Ik sloot een nieuw abonnement af bij een nieuwe provider. Dat kon gewoon, aangezien nergens stond geregistreerd dat ik nog schulden had bij een andere provider.” Bron: Google / Telegraaf

Als je onverwacht een hoge rekening moet betalen, gebeurt je dat geen tweede keer. Dat is de normale situatie. Iemand, die zijn kop in het zand steekt en op zoek gaat naar manieren om toch te blijven uitgeven, wordt of door anderen geholpen, of overziet zijn problemen niet meer. Voor dat laatste is Bureau Kredietregistratie Tiel in het leven geroepen. Schuld bij een provider? dan sta je op de zwarte lijst en kun je ook geen telefoonabonnement meer nemen bij een ander, dacht ik, maar lang niet alle providers zijn aangesloten. Het lijkt mij in het belang van een bedrijf om daar wel bij aangesloten te zijn. Kiest men daar niet voor, dan zijn de consequenties voor dat bedrijf!

Bij jongeren met schulden gaat het niet alleen om torenhoge rekeningen, maar vooral om het feit dat men niet geleerd heeft de consequenties van zijn eigen gedrag te accepteren. Als ouders – of de overheid – die voor hen oppakken, zullen ze het nooit leren. Hoe langer dat gebeurt, hoe moeilijker het is om het wel te leren. Beschermen werkt in zo’n geval averechts!

Dit bericht is geplaatst in aug, liberaal, zomer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *