De regels hebben gewonnen

“De rechtszaak werd door Geluks Amsterdamse collega Lodewijk Asscher met belangstelling gevolgd, omdat deze veel zegt over de (on)mogelijkheden voor de politiek om in te grijpen bij zwakke scholen.” Bron: Google / Parool

Ik was enigszins huiverig voor de gevolgen van winst van de “morele plicht”, zoals ik in een eerder blog al heb beschreven. Toch stond ik aan die kant. Nu immers hebben wederom de regels gewonnen. De zorgvuldigheid, echter niet noodzakelijk de kinderen, waar het allemaal om gaat.

Eerlijk gezegd denk ik dat deze patstelling uitsluitend opgelost kan worden als niet de overheid, maar de mensen zelf verantwoordlijk zijn. Dat betekent dat jong volwassenen wel hun ouders kunnen verwijten dat ze hen niet de kansen hebben gegeven, die ze graag gehad hadden, maar niet meer de overheid. Geen steun aan mensen, die zich zelfstandig niet kunnen redden. Geen claims omdat de overheid had nagelaten bordjes neer te zetten met “uitkijken”. Mensen zullen zelf weer moeten opletten en initiatieven moeten nemen om weerbaar te zijn!

Dit bericht is geplaatst in aug, liberaal, zomer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *