Degelijk onderwijs

“Hij moet die brief niet intrekken, maar eenzelfde brief sturen aan de ouders van de drie andere zeer zwakke scholen in de regio Rotterdam.” Bron: Google / NRC

Ik ben het eens met Jaap Dronkers. Het probleem is niet dat ouders, die de islam belijden een eigen school hebben dan wel naar het openbare onderwijs zouden moeten gaan. Het probleem is of het onderwijs beantwoordt aan de wettelijk gestelde eisen. Is dat niet het geval, dan zou er in feite sprake zijn van een naschoolse activiteit en blijven deze kinderen leerplichtig. We hebben vrijheid van onderwijs. Zodoende bestaan er ook katholieke en protestant-christelijke scholen. Het is dus volstrekt logisch dat er ook islamitische scholen zijn ontstaan.

Dat kinderen op bepaalde islamitische scholen onvoldoende integreren en daardoor minder kans hebben een behoorlijk bestaan te verwerven, is een heel ander probleem. Integratie heeft te maken met wederzijdse acceptatie, maar vooral de acceptatie van de wetten en cultuur van het land. Scholen, die daar niet aan meewerken, worden, neem ik aan niet bekostigd!

Dit bericht is geplaatst in aug, liberaal, zomer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *