Een stevige plek in de samenleving

“Voor jongeren die niet meer willen of kunnen doorleren, is een baan nodig. Wanneer jongeren na hun jeugdzorgperiode een goede plek hebben op school of in een baan, daalt het risico dat ze uitvallen en niet meedoen in de maatschappij.┬áBron: Jeugd en Gezin

Jongeren met problemen komen maar moeilijk aan de slag. Dat is niet zo verwonderlijk. Het zijn immers verschillende werelden. Des te belangrijker is dat het aangepakt wordt. Rouvoet denkt dat de jeugdzorg effectiever kan als er samengewerkt wordt. Helemaal waar. Helaas is die samenwerking nu juist het probleem. Maar ook de overmaat aan regeltjes werkt niet echt mee.

Het MKB, het bedrijfsleven ├╝berhaupt, wil jongeren graag aan het werk helpen, als die zelf ook gemotiveerd zijn. Ze zitten echter niet te wachten op protocollen. Samenwerking door het wegnemen van contraproductieve regels helpt beter dan vergaderen! Positief in ieder geval aan dit initiatief is de formulering van het doel: Het gaat erom dat deze jongeren een stevige plek in de samenleving krijgen!

Dit bericht is geplaatst in dec, liberaal, winter. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *