Eigenwaarde als basis

“Het is veel belangrijker dat deze jongeren een sterke band met hun etnische gemeenschap hebben dan dat ze bijvoorbeeld Sinterklaas vieren.” Bron: Nu.nl

“Jongeren moeten assimileren op punten die leiden tot economische vooruitgang. Ze moeten de taal leren, onderwijs genieten en leren samen te leven met andere culturen”. Een opmerkelijke uitspraak in een tijd, waarin men zo graag wil dat iedereen zich thuis voelt in deze samenleving. Zo graag dat men bereid is tradities kunstmatig aan te passen aan nieuwkomers in plaats van te accepteren dat mensen door hun verschillende achtergrond altijd verschillende gewoonten en gebruiken zullen blijven hebben.

Terecht maakt Mitch van Geel onderscheid tussen verschillende vormen van assimilatie. Kennis van de taal, de wetgeving en algemeen maatschappelijke gewoonten maakt het alleen maar makkelijker om zich een middel van bestaan te verwerven. In feite zou men op dat gebied geen aanmoediging nodig moeten hebben. Dat zelfde geldt voor het onderhouden van de eigen cultuur, dat overal ter wereld door immigranten zelf werd en wordt gedaan.

Dit bericht is geplaatst in dec, liberaal, winter. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *