Klimaat en betaalbaarheid

Of het nu wel of niet door de mens komt dat het klimaat aan het veranderen is, vind ik niet zo interessant. Belangrijker is of we door verstandig om te gaan met grondstoffen en energie de wereld leefbaar kunnen houden voor toekomstige generaties. Wellicht is er meer mogelijk dan doemdenkers vrezen, maar dat er iets moet gebeuren lijkt mij duidelijk. Wat mij betreft zoeken we naar oplossingen en passen we ons aan. Eigenlijk is het geen zaak van politiek, maar van gezond verstand.

Wel een politiek issue is hoe je dat betaalbaar houdt. Wat dat betreft ben ik vooral wat huiverig voor bedrijven en instanties, die er hun brood mee moeten verdienen en regelingen, die misbruikt kunnen worden. Immers waar geld wordt uitgedeeld gaat men zich in bochten wringen om daar van mee te kunnen profiteren. Laat het niet duurder worden dan nodig is. Zijn alle isolerende maatregelen wel zinvol of wordt het zelfde resultaat ook op een goedkopere manier bereikt?

Dat de vervuiler betaalt klinkt logisch, maar ik vraag me af of iedereen zich realiseert dat daar de meeste mensen via doorberekende tarieven mee te maken gaan krijgen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in berichten, jan, liberaal, politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *