Maar dan ook zeggenschap!

“Ondernemers hebben, net als iedere burger, een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze zouden zich verantwoordelijk moeten voelen jongeren te stimuleren deel te nemen aan de samenleving en ze een perspectief te biedenBron Artikel: VWS: Jeugd en Gezin

Natuurlijk mag je dat van ondernemers verwachten. Ze doen het ook al. Maar als de overheid echt wil dat ondernemers er warm voor worden moeten ze hen ook betrekken bij de aanpak. Als jongeren niet gemotiveerd zijn om naar school te gaan hebben ze meer aan een opleiding in een bedrijf. Als ondernemers pas in beeld komen als jongeren ontmoedigd en kansarm zijn geworden krijg je een wat vreemde constructie.

Ook de financiering lijkt me nog wel een punt van onderhandeling. Overheden worden gefinancierd uit de belasting, waar ondernemers hun deel aan bijdragen. Ondernemers lijden verlies als iemand niet productief is. Daar moet natuurlijk wel wat tegenover staan. Bovendien maakt de regelgeving het voor ondernemers lastig om de kansen op succes groter te maken. Ik denk dat er nog wel wat te bespreken valt. Voor het overige een prima plan!

Dit bericht is geplaatst in apr, lente, liberaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *