Met geld om leren gaan

“Ze lenen geld zonder te weten of ze het kunnen terugbetalen, sparen onvoldoende, hebben moeite met rondkomen en sluiten vaak geen aansprakelijkheidsverzekering.” Bron: Staatscourant

Met geld om leren gaan hoort bij de opvoeding. De beste manier is dit aan den lijve van jongs af aan te ervaren: zakgeld dus, zoals het NIBUD al jaren roept. Ik vrees dat de leuke speeltjes van giro en bank minder effect hebben gehad. Sparen is ook iets wat je van huis uit mee moet krijgen. Sparen staat bovendien tegenover Uitgeven. Dat laatste is nodig om de economie te laten draaien. Dat is verwarrend.

Zoals bij alle alarmerende berichten ben ik ook nu weer benieuwd wat het gevolg is. Krijgen jongeren het als een schoolvak? Worden banken en bedrijven op het hart gedrukt dat jongeren niet zo veel mogen uitgeven of lenen of wordt er de eerste keer dat het mis gaat een schuldtraject ingang gezet. Dat laatste is niet zo’n gek idee, omdat men dan weet waar het over gaat. Als het maar niet een nieuwe (gouden) subsidiepot wordt voor bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs effectief hoeven te zijn….

Dit bericht is geplaatst in apr, lente, liberaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *