Tussen vrijheid en bureaucratie zit verantwoordelijkheid

De financiƫle wereld siddert op haar grondvesten. Overheidsingrijpen behoedt de wereld voor een ramp. Terecht worden overheden geprezen om hun (gezamenlijk) optreden, maar is dit het failliet van het vrije ondernemerschap?

Het grootste risico van de huidige crisis is, dat niet alleen in de financiƫle wereld , maar ook in andere sectoren de overheid een (nog) steviger positie krijgt en het particulier initiatief met argusogen bekeken wordt. Het is een menselijke eigenschap om bij een heftige gebeurtenis door te schieten naar het andere uiterste. Professionaliteit blijkt uit wat er daarna gaat gebeuren.

Zoals de terechte zorg over de toename van wangedrag van Marokkaanse jongeren niet mag leiden tot een verkettering van een bevolkingsgroep, zo is het eveneens zaak om particulier initiatief goed te bekijken, voor men er een oordeel over velt. Waar het om gaat is verantwoordelijkheid. Een goede particuliere zorgaanbieder gebruikt de vrijheid om juist beter werk te leveren en is professioneel genoeg om te weten wat wel en wat niet kan. Dat is verantwoordelijkheid!

Dit bericht is geplaatst in aug, liberaal, zomer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *