Verkiezingsjaar

“Twee derde van de kiezers weet dat er komend jaar verkiezingen zijn. Welke twee verkiezingen er worden gehouden, weten veel kiezers nog niet volledig te benoemen. Van de groep kiezers die weet dat er in 2014 verkiezingen zijn, beseft 85% dat het om Gemeenteraadsverkiezingen gaat en 42% is op de hoogte van de aankomende Europese Parlementsverkiezingen. De Gemeenteraadsverkiezingen blijken daarmee meer onder kiezers te leven dan de Europese Parlementsverkiezingen.” (Bron: Politiek 24×7)

Dat laatste is natuurlijk niet zo verrassend. De vorige Europese verkiezing was men al blij dat er gestemd werd. Inmiddels zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat “Europa best belangrijk” is, al is dat niet altijd met een positieve lading…

De gemeenteraadsverkiezingen, worden evenals de Europese verkiezingen, steevast gezien als een test voor de coalitie. Dit keer gebeurt er echter zoveel binnen de gemeenten, al dan niet uit vrije keuze, dat het verstandig is zich toch vooral ook in de gemeentelijke politiek te verdiepen! Hoe liberaal is deze (geworden)? In een van oudsher liberale gemeente is dat makkelijker dan in een gebied dat bekend staat als een rood bolwerk!

Benieuwd hoe dat in Alkmaar zit? Op 3 februari wordt VVD en Samenleving daar aan gewijd, met medewerking van Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg!

 

Dit bericht is geplaatst in jan, winter. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *