Waarom ik op 15 maart VVD heb gestemd

Ik heb woensdag 15 maart VVD gestemd omdat het de partij is die mensen stimuleert iets van hun leven te maken. En zonodig ondersteunt. Niet meer dan nodig is, want het werkt het beste als je zoveel mogelijk op eigen kracht hebt gedaan. Dan ben je trots dat je dat gelukt is!

Ik vind het heel gewoon om mensen die dat nodig hebben een handje te helpen of even een praatje met hen te maken. Vaak gaat dat samen. Daar heb je geen instanties voor nodig, dat kunnen mensen gewoon onder elkaar. Wie professionele hulp nodig heeft moet die ook kunnen krijgen. Als professionals samenwerken met de informele zorg lukt dat!

De VVD is een partij, waarin heel verschillende mensen rondlopen. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en interesses. Wil je groen en duurzaam door het leven gaan, dan krijg je daarvoor alle ruimte, zoals je ook anderen de ruimte geeft om hun levenswijze te kiezen.

We kunnen niet zonder overheid. Die zou niet groter moeten zijn dan strikt nodig. Niet alleen omdat mensen vaak veel meer zelf kunnen dan ze denken, maar ook omdat het allemaal opgebracht moet kunnen worden. Niet meer uitgeven dan nodig is en investeren in die gebieden, die essentieel zijn: veiligheid, onderwijs, zorg en infrastructuur.

Dit bericht is geplaatst in lente, liberaal, mrt, politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *