Griekenland…

Ook zijn er twijfels of de linkse regering wel in staat is forse bezuinigingen door te voeren vanwege de sociale onrust. Woensdag staakten de Griekse ambtenaren tegen de bezuinigingen en voor 24 februari is ook een staking in de particuliere sector uitgeroepen.” Bron: Nieuws.nl

Stel er is een gezin, dat er op los leeft. De ouders zien op een gegeven moment wel in dat het roer om moet, omdat ze geen lening meer kunnen krijgen, maar de kinderen komen in opstand. Zij willen hun huidige leefstijl niet opgeven. De jongste kinderen zijn kwaad, want vooral de oudste broer heeft veel geld uitgegeven, verdient nu zelf, maar betaalt geen kostgeld. Nu moeten zij zuinig gaan leven, terwijl het eigenlijk zijn schuld is.

Wat doe je dan? Supernanny Jo Frost zou het wel weten. Eerst worden er regels opgesteld, waar iedereen zich aan moet houden. Als iemand kwaad wordt, gaat die een tijdje apart zitten. Tegelijk worden er stimulerende activiteiten met elkaar gedaan, die het wij-gevoel versterken. En iedereen die zich goed gedraagt verdient punten. Zou Griekenland daar iets aan hebben?

Dit bericht is geplaatst in feb, liberaal, winter. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *