Klagen of aanpakken

“Hans Werdm√∂lder reageert hierop door te benadrukken dat culturele factoren van invloed zijn op het criminele gedrag van de jongeren. De oorzaak vooral in het feit dat het klimaat voor deze doelgroep zo negatief is geworden.”¬†Bron: BN De Stem

Marokkaanse jongeren zijn regelmatig in het nieuws, niet alleen over – meestal negatieve – activiteiten, maar ook over de vermeende oorzaak. Daar hebben ze weinig aan, vooral als die buiten hen zelf wordt gelegd. In plaats van te klagen over een negatieve politieke sfeer, kun je het probleem beter aanpakken.

In Utrecht Overvecht doet Cumulus dat anders dan de meeste welzijnsinstellingen. Zij benaderen het probleem niet vanuit welzijn en zeker niet vanuit zieligheid, maar vanuit veiligheid. Jongeren daar worden al een aantal jaren ingeschakeld bij het handhaven van de veiligheid in de wijk. Daarnaast krijgen ze ruimte om zelf activiteiten te organiseren. Jongeren die toch kiezen voor strafbare feiten worden onmiddellijk aan de politie doorgegeven. Duidelijkheid en een constructieve aanpak. Zij kiezen voor jongeren die wel willen, werken samen en ondersteunen alleen waar nodig is.

Dit bericht is geplaatst in juli, liberaal, zomer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *