Nu laten we zien waar we toe instaat zijn

We leven in een vreemde tijd. Zo weinig mogelijk naar buiten. Of niet. Afstand houden. Je reguliere activiteiten stoppen of vanuit huis doen. Op zich al bijzonder dat we die draai zo makkelijk blijken te kunnen maken. Maar goed, dat is de variant als je gezond bent en niet in de zorg werkt.

Een veel grotere prestatie leveren de mensen die in de zorg werken. Bovenmenselijk zelfs. Behalve heel voor bewondering en #respect kunnen die nu en straks ook wel op andere gebieden wat extra’s gebruiken. De werkers in deze en andere vitale bedrijven konden niet duidelijker laten zien welke sectoren onmisbaar zijn en dus ook financieel voldoende gewaardeerd behoren te worden.

En tenslotte alle mensen, die een dierbare hebben verloren en helaas nog dreigen te gaan verliezen. En alle mensen, die genezen zijn of worden verklaard, maar voor wie nog een lange weg van werkelijk herstel te gaan is. Medeleven is het minste wat we kunnen tonen.

Gelukkig zijn er veel mensen, die op allerlei manieren hulp bieden, praktisch maar ook in de vorm van aandacht. We blijken meer om elkaar te geven dan we wellicht dachten. Daarnaast worden er allerlei vindingrijke oplossingen bedacht voor de beperkingen, waar we mee te maken hebben. Dat is niet alleen nuttig, maar ook fijn om te zien. De mensheid blijkt toch meer te kunnen, dan we dachten. Vooral als de nood hoog is. En dat geeft vertrouwen!

Dit bericht is geplaatst in apr, berichten, liberaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *