90 jaar Kipcaravans

“Een oer-Hollands icoon is jarig. Het is precies negentig jaar geleden dat Jan Kip in het Drentse Hoogeveen begon met een carrosseriebedrijf. Aanvankelijk zette hij boerenwagens en aanhangers in elkaar. In 1947 bouwde hij voor het eerst een caravan omdat hij op vakantie wilde met de liefde van zijn leven.” (Bron: NOS)

Mooi oorsprongsverhaal van een bedrijf! En het us nog steeds een begrip, hoewel het niet het enige caravanmerk is.

Kip caravans

Zoet erfgoed

“De Bossche bol is 100 jaar oud. Het Brabantse chocoladegebak met slagroomvulling werd in 1924 bedacht door banketbakker Joseph Johannes Lambermont.” (Bron: NOS)

Leuk nieuws! Niet echt gezond, maar wel lekker, denk ik 😉

Bossche Bol

200 jaar redden

“In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 200 jaar. Vanaf 11 november 2023 start een jubileumjaar vol activiteiten, evenementen en campagnes voor vrijwilligers, donateurs en het algemeen publiek” (Bron: KNRM)

Een hele belangrijke en bijzondere vereniging! Veel respect! Hiervoor. Laat dit alsjeblieft geen overheidsbedrijf worden! Doneren dus!

KNRM
Steun de KNRM
Podcast De Dag
Podcasts KNRM

Afrikaanse vrouwen met stip

“Deze week staat het vrouwenvoetbal in Nederland in het teken van Oranje, dat vrijdag in de Nations League tegen Spanje een olympisch ticket hoopt te bemachtigen. Ook in Afrika wordt deze week gestreden om een plek op de Spelen, maar dan in de luwte. Nog wel, want het Afrikaanse vrouwenvoetbal is behoorlijk in opkomst.” (Bron: NOS)

Leuk nieuws! Dit was natuurlijk een kwestie van tijd!

Nations League

Met AI de oudheid in

“Experts in kunstmatige intelligentie hebben nu een model ontwikkeld waardoor 3D-scans van de rollen ontcijferd kunnen worden zonder ze open te maken. “Een droom die werkelijkheid wordt”, noemt papyroloog Gianluca Del Mastro het. “Wie weet wat voor teksten we allemaal vinden.”” (Bron: NOS)

Goed nieuws en heel bijzonder dat het nu met moderne technieken gaat lukken. Lijkt een beetje op een röntgenfoto….

Gianluca Del Mastro

Alle vier de Beatles

“Regisseur en Oscarwinnaar Sam Mendes is de komende jaren bezig met een bijzonder project: hij gaat de levens van alle vier de leden van The Beatles verfilmen, elk in een aparte biopic.” (Bron: NOS)

Leuk nieuws en een heel bijzonder project!

The Beatles
Sam Mendes

Terug naar hun roots

“After losing jobs, Mumbai couple Shirish and Pooja Gavas moved back to their roots – a small Konkan village in Maharashtra. They found success in their YouTube channel, Red Soil Stories.” (Bron: The Better India)

Mooi verhaal van weerbaarheid door terug te gaan naar hun roots en dat in beeld te brengen.

Red Soil Stories

Vogeltentoonstelling

“In de nieuwe mini-tentoonstelling Vogelvreugd werpt Radboud Erfgoed licht op vogels in en rond Nijmegen: de nieuwkomers in de stad, de bedreigde soorten en de vogels die er in slagen om zich aan te passen aan hun leefomgeving. Snuffel door de lades en verrijk je kennis over deze Nijmeegse gevleugelde dieren.” (Bron: Valkhofmuseum)

Wat een mooie tentoonstelling! Zowel over nog levende vogels als degenen die uitgestorven zijn. Ter overdenking dus ook!

Radboud Recharge
Radboud Erfgoed

Meer dan een snuffelstage

“Defensie heeft duizenden vacatures openstaan. Om daar verandering in te brengen, is onder meer het dienjaar ingevoerd: een tussenjaar bij het leger in plaats van een jaartje reizen bijvoorbeeld, in de hoop dat militairen blijven plakken.” (Bron: NOS)

Een goed alternatief voor een tussenjaar. Leerzaam, avontuurlijk en financieel zeer aantrekkelijk! Bovendien hard nodig in deze tijd. Helaas…

Dienjaar Defensie
Een dienjaar om te proberen